ROMANA D.O.O., INVESTITOR RADOVA NA CVITAČKI, TVRDI – ‘Tri inspekcije utvrdile su da nema nezakonitih radnji na uređenju plaže, a posao čeka dok se ne finalizira s pravnim predstavnicima obje strane’

ROMANA D.O.O., INVESTITOR RADOVA NA CVITAČKI, TVRDI – ‘Tri inspekcije utvrdile su da nema nezakonitih radnji na uređenju plaže, a posao čeka dok se ne finalizira s pravnim predstavnicima obje strane’
O radovima na plaži Cvitačka oglasio se investitor Romana d.o.o. Makarska.

- U posljednjih nekoliko dana na teren su izašle tri inspekcije i sva tri inspekcijska nadzora pokazala su da nema nezakonitih radnji na uređenju plaže. Državni inspektor Republike Hrvatske utvrdio je da su svi radovi izvedeni po građevinskoj dozvoli te da nema osnove za inspekcijskim postupanjem. Lučka kapetanija Split utvrdila je da su radovi nasipanja postojeće morske obale i mora vrše materijalom koji se inače koristi za ovakvu vrstu pomorskih radova. Služba za nadzor zaštite okoliša iz Državnog inspektorata Područnog ureda u Splitu nije utvrdila nikakve nezakonite radnje – stoji u priopćenju od 30. siječnja Romane d.o.o.

Nadalje se navodi da Romana sve radove izvodi u skladu sa zakonima i pozitivnim propisima RH. Naime, društvo je dobilo koncesije na pomorsko dobro koje vrijede do 2024. godine, ima pravomoćnu lokacijsku dozvolu od studenog 2017., pravomoćnu građevinsku dozvolu od kolovoza 2020., a sve trenutne izvođačke radove uredno je i u rokovima prijavilo Gradu Makarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo.

U priopćenju stoji i: – Društvo Romana je obustavilo sve radove na uređenju plaže, budući da nam je Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije poslao dopis s takvim zahtjevom. Radovi su obustavljeni dok se cjelokupni posao ne finalizira s pravnim predstavnicima obje strane.

Ističe se i da hotel Romana predstavlja jednu od najvećih investicija u hotelijerstvu. Hotelski kompleks s četiri zvjezdice sadržavat će 297 smještajnih jedinica (sobe, apartmani), wellness, sushi bar, restorane kao i ostale ugostiteljske objekte, unutarnji bazen, vanjske bazene i dr. Investicija od 60 milijuna eura omogućit će zapošljavanje minimalno 220 radnika te svojim sadržajima omogućiti produženje turističke sezone, prvenstveno kroz zdravstveni i sportski turizam. Otvaranje hotela planirano je za Uskrs 2021. godine, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

 

 

 

J.M.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh