RADOVI NA ISTOČNOM KRAKU ZADARSKE ULICE – 630 metara nove prometnice koja činio dio prometnog prstena oko zapadnog dijela grada

RADOVI NA ISTOČNOM KRAKU ZADARSKE ULICE – 630 metara nove prometnice koja činio dio prometnog prstena oko zapadnog dijela grada
Radovi na istočnom kraku Zadarske ulice nastavak su realizacije velikog infrastrukturnog projekta – prometnog prstena oko zapadnog dijela čija ukupna vrijednost prelazi 18 milijuna kuna. Prsten čine zapadni krak Zadarske ulice (350 metara) i Stari velikobrdski put (400 metara) te istočni krak Zadarske ulica (630 metara) s križanjem kod zgrada POS-a. Riječ je o najvećoj investiciji u prometnu infrastrukturu u Makarskoj od Domovinskog rata.

Za istočni krak Zadarske ulice Grad Makarska otkupio je zemljište u vrijednosti 2,7 milijuna kuna, a vrijednost radova uključujući PDV je gotovo 6,5 milijuna kuna. Radovi su počeli prije mjesec dana, a trebali bi biti gotovi do svibnja ove godine. Paralelno s radovima u Zadarskoj, u tijeku su i radovi na uređenju križanja s državnom cestom D-8 kod zgrada POS-a.

Izgradnjom prometnog prstena oko zapadnog dijela grada bit će omogućena bolja i brža komunikacija Zelenke i Velikog Brda s centrom grada.

 

 

www.makarska.hr

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh