ZLATNA VRPCA 7 MARATONA U 7 DANA PROŠLA KROZ MAKARSKU – Kristijanu Sindiku i timu pridružile se sestre Gudelj i Tanja Topić

ZLATNA VRPCA 7 MARATONA U 7 DANA PROŠLA KROZ MAKARSKU – Kristijanu Sindiku i timu pridružile se sestre Gudelj i Tanja Topić
- Zaista me pozitivno iznenadio broj trkača na startnoj liniji, a drugi dan utrke naprosto oduševio broj ljudi koji su za nas navijali dok smo prolazili rutu drugog maratona. Dali smo sve od sebe i dosad uspješno istrčali 84 kilometra. Ova akcija dokazuje da postoji velik broj nas koji smo željni pomoći djeci i omogućiti im kvalitetnije i brže liječenje. Na kraju krajeva, ona se trebaju igrati, a ne provoditi djetinjstvo u bolnici – izjavio je splitski maratonac Kristijan Sindik, koji je u Drašnicama sa svojim timom zaključio drugu dionicu utrke “Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana” u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split.

Nakon rute Split – Ruskamen, Kristijan Sindik i tim do cilja drugog maratona u Drašnicama došli su trčeći kroz Biliće, Mimice, Marušiće, Pisak, Brela, Bašku Vodu, Promajnu, Bratuš,  Makarsku, Tučepi i Podgoru. Uz Helenu Bule, Rikarda Kuhara, Antu Bebića i Bruna Grgurevića, koji će s Kristijanom trčati sve do finalnog odredišta u Tivtu u Crnoj Gori. U ovoj su im se etapi pridružile i Tanja Topić te sestre Ivana i Ljiljana Gudelj koje su ovaj pothvat posvetile svom ujaku, prerano preminulom od karcinoma i svim ljudima koji se bore s ovom opakom bolešću. Prosječna brzina kretanja trkača bila je 7,22 minute po kilometru, a susreli su se i s elevacijom od 231 mnv, ujedno i najvećom tijekom ove akcije.

Nakon noćenja u Drašnicama današnji treći od sedam maratona, trčat će se od Drašnica do Ploča s početkom u 9 sati.

“Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana” je humanitarno-sportska akcija koja se trči na dionici između Splita i Tivta u Crnoj Gori. Čitava ruta iznosi 295 kilometara te se sastoji od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi 42 km. Zainteresirani donatori mogu kupovati kilometre, a minimalna cijena jednog od njih je 100 kuna ili 15 eura. Sredstva se direktno uplaćuju na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

 

 

J.M / IvoR-G.T.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh