DRAGO NOSIĆ, DIREKTOR HOTELA BIOKOVO – ‘Otvoreni smo cijelo vrijeme, preživljavamo i jedva čekamo popuštanje mjera, oko sezone je puno nepoznanica’

DRAGO NOSIĆ, DIREKTOR HOTELA BIOKOVO – ‘Otvoreni smo cijelo vrijeme, preživljavamo i jedva čekamo popuštanje mjera, oko sezone je puno nepoznanica’
- Jutros imamo 40 noćenja. U hotelu borave igrači Širokog, a ostatak su korporacijski gosti. Nije puno, ali preživljavamo. Jedini smo otvoreni hotel u Makarskoj – ističe Drago Nosić, direktor hotela Biokovo, koji kao i svi ugostitelji jedva čeka popuštanje epidemioloških mjera.

Uz popunjenost dijela smještaja Biokovo nastoji dio prihoda zaraditi dostavom jela i s caffe to go.

- Sve je to malo, ali nas održava na životu. Dio radnika koristi godišnji odmor, a ostatak je na poslu ili dežurstvu. Valja prebroditi ovo nimalo lako vrijeme – kaže Nosić, ne gubeći optimizam kako bi se uskoro sve moglo početi vraćati u normalu.

Drži da će se popuštanje mjera prvo osjetiti otvaranjem terasa koncem veljače, a potom u ožujku, puštanje u rad svega ostaloga.

- Sve činimo i planiramo kao da će sezona biti dobra. Međutim, puno je nepoznanica. Mislim da će nas zaobići predsezona, a i oko glavne će se trebati jako potruditi. I dalje se ne zna što će biti s letovima. Ako bi ove godine ostvarili sedamdesetak posto prihoda iz 2019., bili bi zadovoljni – ističe Nosić.

 

 

J. Morović/arhiva MP

kafici_lockdown281120_010

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh