JELENA ERCEG, VLASNICA OBRTA HERBAE DALMATIAE, SJA NA KOZMETIČKOM NEBU – EU fond prepoznao njezin treći projekt

JELENA ERCEG, VLASNICA OBRTA HERBAE DALMATIAE, SJA NA KOZMETIČKOM NEBU – EU fond prepoznao njezin treći projekt
Iz JU Makarska razvoja agencija MARA ovih dana je stigla lijepa vijest. Poduzetnici Jeleni Erceg, vlasnici obrta HERBAE DALMATIAE, nakon prethodno dva EU projekta, uspješno je odobren za financiranje i treći projekt naziva HERBAE kvaliteta, prijavljenog u okviru Poziva ZNAKOVI KVALITETE koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Jelena svoju proizvodnju kozmetike od prirodnih sirovina kroz manufakturu živi već četrnaest godina, a korijeni su udareni puno prije.

U godini kada je gotovo stao poslovni svijet naslonjen na turizam, a njezina su klijentela upravi u najvećem broju turisti, Jelena se ne da.

- Nije lako. Kada je registriran obrt u travnju 2007. bili smo među rijetkim proizvođačima u Hrvatskoj, među prvima u Makarskoj. Rekla bih pioniri. Sada je tržište puno zasićenije i treba se jako potruditi za pronaći put do kupca i pridobiti vjernost. Malo izvozimo, prodajemo preko web shopa, u trgovinama. Daleko je to od planiranog, ali sada je najvažnije opstati. Stoga, mi ovo svojevrsno priznanje puno znači. Poticaj i obveza za nove projekte – iskreno će Jelena.

Prateći njezin rad kroz godine prisjećamo se da su ona i obitelj uložili puno truda, uz veliko odricanje, kako bi obrt procvao na kozmetičkom nebu. Ispočetka sve se radilo u kužini, ali ubrzo pretvorilo se u ozbiljnu poduzetničku priču koja sada široku paletu proizvoda za njegu kože stvara na stotinjak kvadrata suvremene radionice u ulici Put Požara.

Sve je ispunjeno mirisima lavande, smilja, naranče, badema.., svega što daje ljepotu tijelu i duši. Jelenini prirodni proizvodi najbolji su i uporabni suveniri, a na što je posebno ponosna.

Da taj put poznavatelji posebnog što bolje uoče jedan od prioriteta u poslovanju je dizajn.

Jelena ustrajava na svojoj poduzetničkoj priči, a za nju se čuje sve do EU-a.

 

 

 

Jasna Morović/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh