DOPUSTE LI EPIDEMIOLOŠKE MJERE IGRA SE TREĆA HNL–JUG Zmaj bi 6. ožujka trebao ugostiti Kamen

DOPUSTE LI EPIDEMIOLOŠKE MJERE IGRA SE TREĆA HNL–JUG   Zmaj bi 6. ožujka trebao ugostiti Kamen
S nestrpljenjem su amaterski nogometni klubovi kojima je krajem siječnja dozvoljeno treniranje na vanjskim terenima očekivalo novo popuštanje mjera 15. veljače, no ono se nije dogodilo. Nacionalni Stožer civilne zaštite RH nije tada našao za shodno da u nizu izmjena odluka o nužnim epidemiološkim mjerama klubovima 3. HNL i svim nižim ligama dopusti natjecanje pa je sada izvjesno da se ovog mjeseca neće igrati, barem službeno. Ako govorimo o 3. HNL-Jug , onda se očekuje da bi proljetni dio polusezone mogao početi 13. ožujka, a županijskim ligama situacija je nešto drukčija.

Iza klubova koji su počeli s pripremama za nastavak prvenstva dva su tjedna treniranja, a svi oni pridržavajući se epidemioloških mjera redovito koriste teren za igru, dok oko upotrebe svlačionica i tuševa i dalje postoje prijepori. Isti je slučaj i kod odigravanja utakmica, jasno je naznačeno kako je na snazi zabrana svih natjecanja osim za klubove u prvom i drugom rangu natjecanja. A to znači da klubovi mogu odigravati trening utakmice bez potreba da se skrivaju i traže da se rezultati ne objavljuju u medijima. Dovoljno je samo da se igra u dresovima bez grba kluba, primjerice u „markerima“ ili običnim majicama. Suci moraju biti bez grba HNS-a i to se onda smatra trening utakmicama koje nisu zabranjene odlukom Stožera.

U četvrtak (19. veljače) je u prostorijama NS Split održan sastanak klubova koji se natječu u 3. HNL-Jug, a tema sastanka je bila nastavak natjecanja te kalendar za proljetnu polusezonu 2021. godine. Klubovi su odlučili da ako Stožer civilne zaštite RH dopusti odigravanje utakmica donošenjem novih blažih mjera nakon 1. ožujka prvenstvo nastavlja 6. ožujka utakmicama 17. kola koje nije odigrano u jesenskom dijelu prvenstva. Prvo proljetno kolo igralo bi se 13. ožujka, prvenstvo bi se završilo utakmicama 34 kola 5. lipnja, a rasporedom je predviđeno da se 4 kola igraju preko tjedna.

Makarski Zmaj nastavio bi natjecanje sa dvije domaće utakmice, prvu 6. ožujka kada im dolazi Kamen iz Ivanbegovine, a tjedan dana kasnije u goste im dolazi prvoplasirani Jadran LP iz Ploča. Još kada bi donošenjem novih mjera od 1. ožujka bilo omogućeno povratak gledatelja na tribine nogometni ugođaj bio bi kompleta.

 

J. Kovačević/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh