DONACIJA UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA MAKARSKE UDRUZI SUNCE – Lift za osobe s invaliditetom vrijedan 10 tisuća kn obradovao korisnike

DONACIJA UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA MAKARSKE UDRUZI SUNCE – Lift za osobe s invaliditetom vrijedan 10 tisuća kn obradovao korisnike
Svaki transfer osoba u Udruzi osoba s invaliditetom ‘Sunce’ Makarska do sada izvodio”ručno”, što je naporan i zahtjevan posao. Jer, to znači da terapeut i pomoćnik nose dijete, ali i odraslu osobu ispod ruku i nogu i tako prenose iz kolica na terapijski stol i obratno.

Ubuduće, taj posao će im biti olakšan zahvaljujući liftu za osobe s invaliditetom koji im je darovalo Udruženje obrtnika grada Makarske, a donacije je vrijedna 10 tisuća kuna.

- Imali smo potrebu da konačno uđemo u 21. stoljeće i nabavimo električnu dizalicu – lift za osobe s invaliditetom pa  smo se za tu namjenu obratili zamolbom za pomoć brojnim tvrtkama i obrtnicima u gradu Makarskoj. Zahvaljujući donacijama osigurali smo sredstva za jednu dizalicu kada nas je iznenadio poziv iz Udruženja obrtnika grada Makarske. Željeli su nam pomoći nabavkom još jedne dizalice. Udruga obrtnika je naš stalan partner i suradnik, pomogli su nam u nabavci novog kombija prilagođenog za prijevoz osoba s invaliditetom. Svoje akcije u gradu vrlo često usmjeravaju prema našoj Udruzi – ističe Olivija Prodan Ravlić, izvršna direktorica Udruge Sunce.

Paško Vela, potpredsjednik Udruženja obrtnika grada Makarske, a koje okuplja članove od Brela do Podgore, naglašava kako rado doniraju.

- Sunce je zasigurno udruga kojoj je najviše potrebna pomoć. Činimo to novčano, a sretni smo da smo i nabavkom lifta za osobe s invaliditetom pomogli kvalitetnijem boravku članovima Sunca u njihovoj udruzi. I dalje ćemo to činiti – poručuje Vela.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh