GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA OD 2. DO 5. OŽUJKA – Domaćin 59. Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa od Poreča do Cavtata

GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA OD 2. DO 5. OŽUJKA – Domaćin 59. Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa od Poreča do Cavtata
U organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga Glazbena škola Makarska domaćin je 59. Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa – županijska razina regija Jug.

Pod krovom makarske Glazbene od utorka do petka neće biti nastave već će svoje znanje iz pjevanja i sviranja na glasoviru, gitari i mandolini pokazati pedesetak mladih glazbenika.

- U Glazbenoj školi Makarska u tijeku je Regionalni dio 59. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe. U Makarsku je stiglo 98 učenika i studenata od Poreča do Cavtata u disciplinama klavir, gitara, mandolina i solo pjevanje natječu se za plasman državno natjecanje koje će se za mjesec dana održati u Zagrebu. Vrijedne učenike i studente ocjenjuju profesori Muzičke akademije u Zagrebu i Splitu, cijenjene profesore iz najboljih škola u Hrvatskoj tako da je Glazbena škola Makarska ugostila, starog suradnika, profesora Rubena Dalibaltayana, a zatim i ostaje članove ocjenjivačkog suda Vladimira Babina, Jelicu Kuzmin, Vesnu Podrug Kossijanenko i Srđana Čaldarovića. U ocjenjivačkom sudu u disciplini gitara su Maroje Brčić, Krešimir Bedek, Tomislav VukšićTomislav Vasilj i Xhevdet Sahatxhija. U sudu za kategoriju solo pjevanje su profesori Dunje Vejzović Crnković, Marija Kuhar Šoša, Aleksei Tanovitski, Martina Gojčeta Silić i Lidija Horvat Dunjko, i u ocjenjivačkom sudu za disciplinu mandolina su profesori Svetlana Krajna, Matija Fortuna, Ivana Kenk Kalebić i Veljko Valentin Škorvaga.

Svi natjecatelji se pridržavaju epidemioloških mjera o čemu pazi Odbor za provedbu natjecanja sastavljen od učenika i nastavnika Glazbene škole Makarska, a sami članovi ocjenjivačkog suda i natjecatelji sa svojim nastavnicima i roditeljima smješteni su u hotelu Biokovo. Ovaj projekt Glazbene škole Makarska doprinos je pokretanju turističkih usluga u našem gradu nakon mjera koje su nas sputavaju već mjesecima, ističe Željko Vlaho, ravnatelj Glazbene škole Makarska.

J. Morović

59-zupanijsko-knjizica-web-plakat

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh