GRAD MAKARSKA – Svim umirovljenicima čije mirovine ne prelaze 3 500 kuna uskrsni poklon-bonovi u iznosu od 300 kuna

GRAD MAKARSKA – Svim umirovljenicima čije mirovine ne prelaze 3 500 kuna uskrsni poklon-bonovi u iznosu od 300 kuna
Na temelju odluke gradonačelnika grada Makarske Jure Brkana, Grad Makarska će i ove godine umirovljenicima dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć povodom Uskrsa i to u iznosu od 300,00 kuna. Makarski umirovljenici do prošle su godine jednokratnu pomoć dobivali samo za Božić, a u sklopu aktivnih mjera socijalne politike Grada Makarske, od 2020. godine dobivaju i uskrsnice. Iznos uskrsnica povećan je sa 200,00 na 300,00 kuna. Za podjelu božićnica i uskrsnica Grad Makarska je proračunom za 2021. osigurao 1.200.000,00 kuna.
- 2017. kad smo preuzeli vlast dočekala nas je odluka o podjeli božićnica prema kojoj su pravo na poklon- bon mogli ostvariti smo oni umirovljenici s prebivalištem na području grada koji su cijelu mirovinu ostvarili u Republici Hrvatskoj ili djelomično u RH, a djelomično u inozemstvu. Odmah smo donijeli izmjenu odluke i od 2018. božićnice u Makarskoj dobivaju svi umirovljenici čija primanja ne prelaze 3 500,00 kuna neovisno o tome imaju li hrvatsku ili inozemnu mirovinu. S ciljem da našim sugrađanima omogućimo bolji životni standard i uljepšamo uskrsne blagdane od prošle godine uveli smo i uskrsnice zbog čega smo iznos predviđen za jednokratne pomoći umirovljenicima podigli na 800.000,00 kuna što je u odnosu na 2019. godinu više nego dvostruko. Ovo je još jedna u nizu socijalnih mjera koje smo najavili i ostvarili – izjavio je gradonačelnik Jure Brkan.
- Podsjetimo, pravo na poklon bon u vrijednosti od 300,00 kuna pravo ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada Makarske čiji ukupni mjesečni iznos svih mirovina ne prelazi 3 500,00 kuna. Prema spomenutom cenzusu, podjela bonova vršit će se, uz predočenje osobne iskaznice, na sljedeći način:

• za umirovljenike koji su cijelu mirovinu ostvarili u Republici Hrvatskoj, na temelju Popisa umirovljenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

• za umirovljenike koji su mirovinu ostvarili na temelju djelomičnog staža u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, na temelju Popisa umirovljenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje uz obvezno predočenje potvrda tuzemne (iz Hrvatske) i inozemne mirovine

• za umirovljenike koji su mirovinu ostvarili isključivo radnim stažom u inozemstvu, uz predočenje osobne iskaznice i potvrde o inozemnoj mirovini.

Podjela uskrsnih poklon – bonova održat će se u dvorani DVD-a na adresi Potok 2, od 8 do 13 sati, prema sljedećem rasporedu:

- u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: A, B, C, Č, Ć

- u utorak, 23. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: D,DŽ, Đ, E, F, G, H, I, J, K

- u srijedu 24. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: L, LJ, M, N, NJ, i O

- u četvrtak, 25. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: P i R

- u petak, 26. ožujka 2021. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: S,Š,T,U,V,Z i Ž
- u ponedjeljak, 29. ožujka 2021. godine za umirovljenike koji poklon-bon nisu preuzeli od 22. do 26. ožujka 2021.

Poklon – bon moći će se iskoristiti u trgovinama Apfela d.o.o. do 30. travnja 2021. godine.
Prema podacima sa zadnje podjele poklon-bonova iz prosinca prošle godine, pravo na božićnice/uskrsnice u Makarskoj ostvaruje više od 2000 umirovljenika.
www.makarska.hr

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh