NEZAVISNA LISTA OSEJAVA PREDSTAVILA KANDIDATE – Ivana Miočević Franić za gradonačelnicu, a Petar Kelvišer za zamjenika 

NEZAVISNA LISTA OSEJAVA PREDSTAVILA KANDIDATE – Ivana Miočević Franić za gradonačelnicu, a Petar Kelvišer za zamjenika 
 Nezavisna gradska lista Osejava, osnovana tek prije mjesec dana kako je istaknuto, u dvorani hotela Osejava upriličila je predstavljanje stranke i kandidata za čelna mjesta Grada Makarske. Za gradonačelnicu NLO je kandidirao Ivanu Miočević Franić, a za zamjenika gradonačelnice Petra Kelvišera.

- Nezavisna lista Osejava je izrasla iz aktivizma grupe građana koji se više od tri godine aktivno bore za spas cjelokupnog makarskog prostora od pošasti koju izaziva tsunami urbanizacija i politika uništavanja dragocjenih prirodnih resursa. Ukazivali smo na probleme i nudili kvalitetna rješenja koja čelnici grada nisu uzeli u obzir. Ušli smo u politiku jer smo shvatili da nema drugog načina. Iskoristit ćemo sva znanja i vještine koje smo stjecali kroz naš profesionalni i privatni život, ali i višegodišnje  iskustvo aktivizma – istaknula je  Ivana Miočević Franić te ocijenila kako su građani Makarske svjedoci 30- godišnjeg katastrofalnog vođenja grada.

- Značajnije promjene neće se dogoditi ako opet izaberemo iste političke igrače. Grad je stagnirao, uništavan je kompletan prostor i imamo kompletno srozavanje kvalitete života građana. Za bolju pripremu ovogodišnjeg turizma s obzirom na okolnosti nužno je poboljšati rad Stožera civilne zaštite glede mjera na gradskoj plaži i noćnim klubovima. Ovi lokalni izbori će pokazati želi li Makarska uistinu korjenite promjene i odmaknuti se od glasovanja za manje zlo. Makarska konačno mora otvoriti novu stranicu svoje povijesti. NLO stavlja prioritete grada iznad stranačkih ideologija i nadmudrivanja. Konačno ćemo staviti javni interes ispred sumnjivih privatnih interesa – poručila je Miočević Franić.

Predstavio se i Petar Kelvišer, kandidat NLO-a za zamjenika gradonačelnice.

- Danas kada svoje znanje i vještine stavljam u kontekst službene politike s pravom mogu reći da moj ulazak u politiku nije skok u nepoznato. Javne tribine na kojima sam govorio i ukazivao na nedostatak strateškog razvoja grada, probleme zbrinjavanja otpada i galopirajuću betonizaciju sada su vrijedan kapital koji ću koristiti u borbi za bolju budućnost Makarske. Kao nova politička snaga uskoro ćemo predstaviti naš program- poručio je Kelvišer. Na predstavljanju kandidata su sudjelovali Petra Mravičić i Mihovil Marinović.

 

J.Glučina/Ž.Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh