SENZACIJA POD BIOKOVOM – Makarska pobijedila prvoplasirani Trogir

SENZACIJA POD BIOKOVOM – Makarska pobijedila prvoplasirani Trogir
Rukomet, 2. HRL-Jug (žene)

Rukometašice Makarske odigrale su sjajnu utakmicu i u zaostaloj utakmici 13. kola 2. HRL-jug na svom parketu savladale vodeću ekipu lige. Trogiranke su u Makarsku doputovale kao velike favoritkinje i kandidatkinje za osvajanje prvog mjesta koje donosi plasman u prvoligaško društvo, no nisu računale da će naići na borbenu, disciplininiranu i efikasnu igru domaćih igračica. Sama utakmica protekla je u neizvjesnoj i kvalitetnoj igri, a igračice Leone Lendić Kovačević bolje su je otvorile. Povele su s 3:0, a u 13. minuti bilo je 7:7. Trogiranke su preokrenule rezultat u 24. minuti (9:12), a još jednim preokretom Makarke su na odmor otišle s minimalnim vodstvom (16 : 15). I nastavak susreta protekao je u igri u kojoj ni jedna ni druga ekipa nije imala ozbiljniju prednost, a u zadnjih desetak minuta drama je bila na vrhuncu. U 52. minuti rezultat je bio izjednačen (29:29), a u 58. gošće su imale minimalnu prednost. Sama završnica donijela je zasluženu pobjedu mladoj ekipi domaćih, pogotkom Nine Juričić u 60. minuti nastalo je veliko slavlje igračica i stručnog stožera Makarske. Ovo je još jedan pokazatelj da u sportu uvijek treba vjerovati u uspjeh jer nagrada za korektan rad i upornost dođe kad se najmanje nadaš.

Makarska   –   Trogir     33   :   32   (16 : 15)

Makarska. Dvorana na GSC-u. Bez gledatelja.

Suci: Kaleb i Repeša (oba Metković).

Makarska: L. Ravlić, Pavlinović, Bandur 3, I. Stipičević, Selak 8, Vranješ 7, Šalinović 2, M. Ravlić 3, Vujčić 1, Juričić 9, Jurilj, Ševelj, Kajtazi, A. Stipičević. Trener: Leona Lendić Kovačević.

Trogir: Čavar, N. Tomić 1, Sesar 3, Cvijić 2, B. Čaleta, Radić 3, Z, Čaleta, Nuić 6, Žarković, Tonković 5, Gašpić 2, M. Tomić 10, Civadelić. Trener: Ivan Mitar.

Sedmerci: Makarska 4/3, Trogir 8/6

Poredak:

Trogir 58   24, ŽARK Split 24, Petason Vranjic 24,   Marina Kaštela 13, Metković 10, Split 2010 II 10, Makarska 7, Zadar 4,   Orkan 4

Iduće kolo:

Makarska –   Metković, Trogir –   ŽARK Split, Orkan –   Petason Vranjic, Marina Kaštela – Zadar. Slobodan Split 2010 II.

Jakov Kovačević /arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh