GALEB MR – Visoko poraženi na otoku Marka Pola  

GALEB MR  – Visoko poraženi na otoku Marka Pola   
KPK   –   Galeb MR     17   :   10   (4 : 1, 3 : 4, 3 : 2, 7 : 3)

Korčula. Plivalište Veljko Arneri. Bez gledatelja.

Suci: Leo Kuzmanić i Joško Prančić. Delegat: Željko Mladinić.

KPK: Skokandić, Tedesci 2, Čale, Ban 2, Fabris, Šegedin, Buconić 3, Mozara, Denoble 3, Matutinović 1, T. Fabris 5, V. Fabris, Bakavić, Čumbelić 1. Trener: Zoran Mustur.

Galeb MR: Podrug, Rašić, Bućan, Kuzmanić 2, Čondić Kedmenović 1, Vukić 1, Vodopivec, Zubac, Vukojević, Šarić 1, N. Popović 1, B. Popović 4, Topić, Ravlić. Trener: Milovan Čović.

Ukupan šut: KPK 17/ 33, Galeb MR 10 /31

Obrane vratara: KPK 10 / 20,   Galeb MR 8 / 25.

Nakon utakmice odigrane na Korčuli između domaćeg KPK-a i makarskog Galeba MR poznat je poredak klubova u borbi za poredak od 9. do 11. mjesta ovosezonskog prvenstva Hrvatske u vaterpolu. Korčulani su uvjerljivom pobjedom nad Makaranima stekli 6 bodova prednosti ispred Galeba MR. Budući da će jedni i drugi odigrati još po samo jednu utakmicu onda je i matematički sve poznato. Momčad Zorana Mustura je deveta u Hrvatskoj, iza njih je na desetom Galeb, a na začelju je od starta sastav iz Zadra koji u dosadašnjem djelu prvenstva nije osvojio niti jedan bod. U plivalištu Veljko Arneri domaćin je cijelim tijekom susreta bio u prednosti, a ponovo je Tin Fabris s 5 postignutih pogodaka bio najbolji strijelac utakmice, iako daleko nije bio ni Boris Popović iz Galeba koji se četiri puta upisao u listu strijelaca. Ako je i bilo neke neizvjesnosti, što se tiče konačnog rezultata ona je nestala u posljednjoj četvrtini. Obrana gostiju u njoj se potpuno raspala i omogućila domaćim igračima da postignu čak sedam pogodaka.

Poredak:

KPK 13,   Galeb MR 7, Zadar 1952   0

Galeb MR će u zadnjoj utakmici ovosezonskog prvenstva dočekati momčad Zadra, a utakmica će se odigrati na bazenu Gradskog sportskog centra u Makarskoj 17. 4. 2021.

Jakov Kovačević

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh