HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ – Klubovi nezadovoljni njihovim odlukama

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ – Klubovi nezadovoljni njihovim odlukama
 

Pandemija koronavirusa je izazvala velike probleme i otežala život, isto tako i poremetila sportska događanja, alči je isto tako i pojačala vezu između klubova te se pokazalo kako puno toga mogu prebroditi kad se dogovore i surađuju. U ovo vrijeme prije godinu dana sport je potpuno stao, nije se igralo ništa, pa je neko svjetlo na kraju tunela bilo teško predvidjeti. Sada se ukoliko nije riječ o domaćem rukometu većina natjecanja u Hrvatskoj održava, a odlukom Upravnog odbora HRS-a došlo je do višetjednog prekida natjecanja u ženskim i muškim rukometnim ligama. Pa je time dpšlo do apsurdne situacije apsurd se između ostalog sastoji da ima Savez, Udruga trenera, Udruga sudaca, ali nema Udruge klubova, a sve odluke HRS prenose se na klubove i oni jedini snose trošak, emotivno i naravno finacijski i svaki drugi.

Posebno se ženski klubovi Prve i Druge lige ne slažu da im se samo serviraju odluke koje oni trebaju poštovati. Ne slažu se sa odlukom o prekidu natjecanja jer su odigrali više od 75 posto utakmica. Da je ovakvu inicijativu UO HRS pokrenuo u rujnu 2020. godine složili bi se, ali sada nakon sedam mjeseci igranja s odgodama utakmica, izolacijama i cijelo vrijeme u složenim epidemiološkim situacijama, ova odluka Hrvatskog rukometnog saveza nema nikakvog uporišta. Svi ovi klubovi imaju puno srednjoškolki i studentica, stipendijski ugovori su potpisani do 30. svibnja i nitko u savezu ne razmišlja kako će klubovi i mogu li izdržati dodatne troškove. Ženski rukometni klubovi 1. i 2. lige će zajedno prema HRS nastupiti sa pisanim dokumentom u kojem će tražiti da se ženske lige nastave igrati kao i predhodnih sedam mjeseci jer žele da se odigra preostalih šest kola koliko je ostalo u Prvoj ženskoj ligi da se ona završi do kraja svibnja. Isto traže i klubovi Druge ženske lige kod kojih je ostalo još neodigrano po 3. odnosno u jednoj (Jug) samo 2. kola.

Druga liga Jug žene

9 klubova

Odigrano 16 od 18 kola

Ostalo za odigrati 12 utakmica

17. travnja je trebalo završiti prvenstvo

Iz svega navedenog proizlazi da je odluka HRS-a o višetjednom prekidu natjecanja išla na ruku samo jednom klubu – RK Zagrebu.

J. K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh