HRNK ZMAJ ZBOG EPIDEMIOLOŠKIH MJERA – Polaznici Škole nogometa neće sudjelovati na turnirima

HRNK ZMAJ ZBOG EPIDEMIOLOŠKIH MJERA – Polaznici Škole nogometa neće sudjelovati na turnirima
Obzirom na mnogobrojne upite roditelja polaznika Škole nogometa Zmaja o sudjelovanju djece kluba na Uskrsnom turniru u Splitu koji se održao od 6. do 10. 4. 2021. godine u organizaciji NK Galaxy Split, HRNK Zmaj sljedeće priopćenje:

Odlukom IO HNK Zmaj polaznici Škole nogometa našeg kluba neće sudjelovati na na domaćim niti na međunarodnim nogometnim turnirima dok postoji bilo kakva ograničavajuća epidemiološka mjera. Ova odluka donesena je u cilju zaštite polaznika Škole nogometa i njihovih obitelji. Kao što je poznato razne starosne kategorije našeg kluba su prije ove epidemije svake godine sudjelovale na desecima domaćih i međunarodnih turnira, a sami smo već više od 10 godina organizirali i naša dva koja su postala na daleko poznata i priznata. Također smo isto tako saznali da su pojedini naši članovi mlađih dobnih kategorija igrali na turniru koji je organizirao NK Galaxy u bojama drugog kluba, a i sam taj klub je objavio fotografiju gdje su od 9 igrača čak četvorica registrirani igrači našeg kluba. Pravilnik o nogometnim natjecanjima regulirao je na koji način i kakva dopuštenja svaki registrirani igrač jednog kluba mora imati da bi mogao nastupiti na turniru i prijateljskim utakmicama za drugi klub. Također, svaki naš član koji je upisan u registar članstva ima i određena prava i obveze prema svom klubu.

Do sada smo bezbroj puta dali suglasnost klubovima koji su tražili naše igrače bilo za sudjelovanje na treninzima ili turnirima za drugi klub. Trenutačno više naših igrača jednom ili dva puta tjedno sudjeluje na treninzima i idu na turnire u dresu HNK Hajduk. Svi mi u klubu smo ponosni kada naši mladići dobiju takav poziv. Svima nam je jasno da djeca starosne dobi od 8 – 9 godina nisu u ničem pogriješili jer je njihov jedini motiv veseliti se i uživati u igri. Odgovornost je svakako na nama starijima koji bi trebali našu djecu oblikovati da postanu pošteni sportaši i ljudi.

Pa treneru mi smo izgubili od Zmaja u plaču su napuštali teren djeca jer su izgubili utakmicu u susretu s klubom za koji su prevarom nastupili igrači koji nemaju nikakve veze sa tim klubom. Da je rezultat važniji od bilo kakvih načela i još se putem društvenih mreža hvaliti o tom velikom podvigu. Glede činjenice da je ovo već drugi put da isti roditelji odvode svoju djecu u druge klubove bez našeg dopuštenja, a kao prošli tako i ovaj put daju da im djecu odvodi i osoba koja je očigledno njihov nogometni zastupnik koji je od strane HNS Središta Split suspendiran zbog međusobnog udaranja na nogometnoj utakmici, HRNK Zmaj će poduzeti sve potrebne mjere utemeljena na svim pozitivnim propisima u cilju zaštite kluba, a naročito ostalih 270 članova. Članstvo u našem klubu je dobrovoljno. HRNK Zmaj ne može niti će zadržavati bilo kojeg svog člana da napusti naš klub ako smatra da će njihova djeca više napredovati u nekim drugi sredinama, navodi se uz športski pozdrav u priopćenju za javnost Uprave HNK Zmaja.

J.K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh