JU MARA NAJAVLJUJE DO LIPNJA NOVI NATJEČAJ ZA ENERGETSKU OBNOVU OBITELJSKIH KUĆA – Građani, pripremite tehničku dokumentaciju

JU MARA NAJAVLJUJE DO LIPNJA NOVI NATJEČAJ ZA ENERGETSKU OBNOVU OBITELJSKIH KUĆA – Građani, pripremite tehničku dokumentaciju
Najnovije vijesti iz JU MARA su vezane za energetsku obnovu obiteljskih kuća i novi natječaj koji će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objaviti do lipnja.

Naime, kako podsjećaju iz JU MARA iz prošlogodišnjeg javnog poziva Fonda za odobreno je 180.000,00 kuna za tri obiteljske kuće. Mjere energetske obnove za koje su građani pokazali interes te u konačnici ostvarili potporu odnose se na povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora – energetsku obnovu vanjskog zida, stropa, poda, krova te zamjenu dotrajale stolarije ovojnice grijanog prostora novom te ugradnju sustava sa sunčanim toplinskim pretvaračima.

Na javni poziv bilo je moguće prijaviti energetsku obnovu obiteljske kuće u kojoj je više od 50 % bruto podne površine namijenjeno za stanovanje te ima ili najviše tri stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2. Obiteljska kuća morala je biti zakonito izgrađena odnosno legalna. Na javni poziv mogle su se prijaviti obiteljske kuće iz kontinentalne Hrvatske energetskog razreda D ili niže, odnosno obiteljske kuće iz primorske Hrvatske energetskog razreda C ili niže.

- Prema najavama, novi natječaj trebao bi se raspisati do lipnja, stoga je pravo vrijeme za sve zainteresirane da se informiraju o uvjetima prijave te krenu sa prikupljanjem dokumentacije. Makarska razvojna agencija MARA kao i do sada svim našim građanima stoji na raspolaganju sa tehničkom pomoći pripreme i prijave projekata potpuno besplatno. Inače, u području energetske učinkovitosti nižemo brojne realizirane projekte, kako javnih zgrada, kojima je nositelj Grad Makarska, tako i privatnih zgrada i obiteljskih kuća. S aktivnostima informiranja, savjetovanja te pripreme i prijave projekata energetske obnove nastavljamo i dalje, te pozivamo sve zainteresirane da nam se obrat – poručuju iz JU MARA.

Osim navedenih aktivnosti, prošle godine u veljači u hotelu Biokovo JU MARA organizirala je prvi Energetski info dan u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Splitsko-dalmatinskom županijom s ciljem informiranja građana o nadolazećim natječajima. U povodu ovog događaja izrađen je i prigodni video uradak koji prikazuje neke od projekata energetske obnove, od kojih su neki sada već i u potpunosti realizirani kao Energetske obnove Podtribinskog prostora GSC-a čiji nositelj je Grad Makarska.

 

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh