PREGLED 24. KOLA 3. HNL-JUG – Vodice nanijele prvi proljetni poraz Jadranu

PREGLED 24. KOLA 3. HNL-JUG  –  Vodice nanijele prvi proljetni poraz Jadranu
Odigrano je 24. kolo 3. HNL-Jug u kojem su domaći klubovi izborili četiri pobjede, gostima su pripale dvije dok su dva susreta završila neodlučnim ishodom. Vrlo dobar tjedan je iza nogometaša Vodica u kojem su osvojili 7 bodova, a igrali su protiv Splita i vodećeg Jadrana na domaćem te gostovali kod Kamena. Vodeći Jadran doživio je prvi ovoproljetni poraz, s po jednim pogotkom u prvom i drugom poluvremenu Vodice su pokazale kako imaju dobru momčad i kako ne bi trebali imati problema oko opstanka u ligi. Sloga dobro igra na domaćem terenu, a protiv makarskog Zmaja upisali su visoku pobjedu. Makarani su u Mravincima bili bolji u prvom poluvremenu, no svoje prigode nisu uspjeli realizirati. Sloga ima najbolju obranu u ligi, a dolaskom trenera Borisa Pavića počeli su češće zabijati. Pa su tako u samo petnaest minuta tri puta zatresli mrežu Zmaja i probili se na 9. mjesto prvenstvene ljestvice. Nakon dva poraza za redom Hrvace su se vratili pobjedama, u Baškoj Vodi im je jedan pogodak  u mreži domaćih bio dovoljan za tri boda i povratak na drugo mjesto. Dubrovački GOŠK je u tri zadnja kola upisao tri pobjede, za redom su savladali Neretvanac, Hrvace i OSK. GOŠK Dubrovnik je počeo igrati bolje, ali je još puno posla pred njima kako bi i iduće sezone igrali na trećeligaškom jugu. Nakon lošeg nastupa na domaćem terenu Kamen je osvojio tri boda na Korčuli. Već u 26. minuti imali su vodstvo od 0:2, a Blaćani su tek na isteku utakmice postigli počasni pogodak. Za Zmaj je sve manje nade i oni su najizgledniji kandidat za ispadanje. Dobru utakmicu na Klisu su odigrali Uskok i Splita, pogotkom Zvonimira Teklića bodovi su ostali na igralištu Iza Grada. Primorac i Zagora u Biogradu su podjelili bodove odigravši 2:2, dok se jedino u Posedarju mreže nisu tresle. U tvrdoj igri bez pravih prigoda na kraju nije bilo pogodaka i pobjednika.

Rezultati:

Vodice  -  Jadran LP   2  :  0,  Sloga  -  Zmaj M  2  :  0, Urania  -  Hrvace  0  :  1,  GOŠK Dubrovnik 1919  -  OSK  3  :  2,  Zmaj B  -  Kamen  1  :  2,  Uskok  -  Split  1  :  0, Primorac  -  Neretva  2  :  2,  Hrvatski vitez  -  Neretva  0  :  0.  Neretvanac je bio slobodan.

Poredak:

Jadran LP  43,  Hrvace  39,  Neretvanac  38,  Zagora  36,  Uskok  34,  Zmaj M (-1)  33,  Urania  32,  Split  31,  Sloga  30,  OSK  30,  Kamen  29,  Neretva  28,  Primorac  27,  GOŠK Dubrovnik  27,  Vodice  26,  Hrvatski vitez  26,  Zmaj B  23

Lista strijelaca:

14 – Baldo Cicijelj

13 – Abel Kalfić

11 – Marko Musulin

10 – Jakov Marinović, Ivan Bubalo, Drago Gabrić, Nikola Marić

9 – Luka Vodopija, Ante Kuliš, Mislav Pezo

8 – Ivan Primorac, Domagoj Marušić

Jakov Kovačević

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh