MOBILNI PREVENTIVNI CENTAR POLICIJE NA TERENU – U Makarskoj provodili edukativnu akciju ‘Manje oružja, manje tragedija’

MOBILNI PREVENTIVNI CENTAR POLICIJE NA TERENU – U Makarskoj provodili edukativnu akciju ‘Manje oružja, manje tragedija’
U okviru Nacionalna kampanja Ministarstva unutarnjih poslova naziva „Manje oružja, manje tragedija“ Mobilni preventivni centar policije PU splitsko-dalmatinske na makarskoj rivi je educirao građane i dijelio letke apelirajući na sve one koji imaju ilegalno oružje da ga predaju policiji i spriječe moguće tragedije.

Mirko Matković iz Odjela za prevenciju PU splitsko-dalmatinske, podsjeća da je „Manje oružja, manje tragedija“ preventivna kampanja u svrhu sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, ali i senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija. Sve u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te podizanja opće sigurnosti, policija surađuje s predstavnicima lokalne uprave i područne samouprave na razini županija, gradova i općina, ravnateljima obrazovnih ustanova, braniteljskim udrugama, organizacijama civilnog društva i drugim angažiranim društvenim subjektima kako bi se građane upozoravalo na opasnosti od zlouporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava te improviziranih sredstava kućne izradbe.

Stoga iz policije pozivaju i apeliraju na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. SPRIJEČIMO TRAGEDIJU, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I BLIŽNJIMA.“

U slučaju posjedovanja ilegalnog oružja ili pronalaska oružja, građani trebaju obavijestiti policiju kako bi oružje izuzeo policijski službenik protueksplozijske službe. Važno je napomenuti da građani nikako ne smiju donositi oružje u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika te da građani ne snose nikakve sankcije.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh