SVE BLIŽE POČETAK RADOVA ZA KUĆU SUNCA – Gradonačelnik Brkan očekuje zeleno svjetlo iz EU fonda za gotovo 12 milijuna kuna

SVE BLIŽE POČETAK RADOVA ZA KUĆU SUNCA – Gradonačelnik Brkan očekuje zeleno svjetlo iz EU fonda za gotovo 12 milijuna kuna
Već godinama članovi Udruge osoba s invaliditetom ‘Sunce’ Makarska sanjaju vlastiti krov, a to bi se u najskorije vrijeme moglo i početi realizirati.

Poznato je da je Grad Makarska za izgradnju Centra za socijalne usluge u zajednici, tzv. ‘kuću Sunca’ osigurao 3000 m2 na Požarima. Prije godinu i pol za izgradnju kuće Sunca Povjerenstvo je izabralo idejni projekt tvrtke Rožić.

Gradonačelnik Jure Brkan u Zagrebu je razgovarao s Natašom Tramišak, ministricom regionalnog razvoja i fondova EU, o projektu  „Kuća Sunca- Centar za socijalne usluge u zajednici“. Projekt je prijavljen na natječaj Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“ zadovoljio sve potrebne kriterije i uspješno prošao 2. fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava. S obzirom na dobru pripremljenost projekta očekuje se da se brzo donese odluka o sufinanciranju projekta u iznosu od 11,9 milijuna kuna.

 

J.M.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh