U GALERIJI GOJAK – Edukativna muzejska akcija na temu Iz/Van/Red/No!

U GALERIJI GOJAK – Edukativna muzejska akcija na temu Iz/Van/Red/No!

I ove godine Galerija Gojak dijelom je nacionalne  edukativne muzejske akcije  u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva. Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva organizira 26. uzastopnu Edukativnu muzejsku akciju, ove godine s zajedničkom temom „Iz/Van/Red/No!”

U programu sudjeluje 65 muzejskih i srodnih ustanova iz 38 hrvatskih gradova i naselja, među kojima su i muzeji koji su teško stradali u prošlogodišnjim razornim potresima, te kojima je javno djelovanje, radi posljedica istih, do daljnjega onemogućeno ili otežano. U skladu s pandemijskim okolnostima, mnogi muzeji su ove godine odlučili organizirati zanimljive edukativne sadržaje na otvorenome i/ili online.

 

Toni Bilić priredio program Zamisli sliku -opiši,naslikaj

Galerija Gojak priređuje program pod nazivom “ ZAMISLI SLIKU – opiši/naslikaj!”. Toni Bilić, muzejski pedagog Galerije i voditelj ovog programa u najavi je zapisao sljedeće: “Nova realnost u kojoj se nalazimo otvorila je izložbeni prostor Galerije upravo djelima Antuna Gojaka, makarskog slikara čija djela inače čuvamo u depou Galerije. Jedini izložbeni prostor Gradske galerije Antuna Gojaka ovime postaje prava galerija slikara koji je rodnu Makarsku, njene ljude i krajolike uveo u likovnost 20. stoljeća. Gojakovo slikarstvo zavičajnog izvorišta i prepoznatljivog stila okosnica je fundusa Galerije.”

Program traje od 30. travnja do 18. svibnja 2021., a namijenjen je osnovnoškolcima i svim zainteresiranim kreativcima koji  žele sudjelovati. Dakle, razgledajmo postav Galerije i krenimo Gojakovim stvaralačkim tragom – zamislimo sliku i opiši moju ili naslikajmo svoju.

Postav se može pogledati uživo od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati ili on-line na https://www.galerija-antun-gojak.hr/izlozba/izbor-iz-donacije-gojak/. Svoje radove možete slati na mail: galerija.agojak@makarska.hr ili na galerijski facebook ( u inbox).

 

J.G. /arhiva MP

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh