UDRUGA 156. BRIGADE HV OBILJEŽILA GODIŠNJICU SMRTI GOJŠA ŠUŠKA – ‘Ratni ministar obrane iz pepela je stvorio malu ali moćnu Hrvatsku vojsku’

UDRUGA 156. BRIGADE HV OBILJEŽILA GODIŠNJICU SMRTI GOJŠA ŠUŠKA – ‘Ratni ministar obrane iz pepela je stvorio malu ali moćnu Hrvatsku vojsku’
Na Spomeniku Hrvatskom branitelju u organizaciji Udruge 156. brigade Hrvatske vojske obilježena je 23. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

Prisjećajući se velikih zasluga koje je Šušak imao u stvaranju Hrvatske vojske i obrane domovine vijence su položili izaslanstvo Udruge 156. brigade HV, Zajednice branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’, Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Jurom Brkanom, Općine Tučepi, Udruge udovica hrvatskih branitelja i HVIDRA.-e.

Pozivajući na odavanje pijeteta Gojku Šušku Stipe Kotarac, predsjednik Udruge 156. brigade HV, je naglasio da je ratni ministar obrane, uz dr. Franju Tuđmana, bio jedna od najodgovornijih osoba za stvaranje Hrvatske vojske.

–Iz pepela je stvorio malu ali moćnu vojnu silu. Ime hrvatskog vojnika spominjalo se s ponosom jednako kao što su oni sa srcem i hrabro branili domovinu. Kao i tada tako i danas ima onih koji žele oblatiti hrvatske branitelje. Mi im to nećemo dopustiti. Ponosni smo na ono što smo dali u Domovinskom ratu, poručio je Kotarac.

Molitvu za Gojka Šuška i sve poginule hrvatske branitelje molio je hrvatski branitelj Marijan Mravičić.

Misa zadušnica je u 19 sati u crkvi Sv. Marka.

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh