JK BURA DOMAĆIN REGATE OD 7. DO 9. SVIBNJA ‘MAKARSKA 2021′ – Tri dana luku će krasiti jedra 140 Optimista

JK BURA DOMAĆIN REGATE OD 7. DO 9. SVIBNJA ‘MAKARSKA 2021′ – Tri dana luku će krasiti jedra 140 Optimista
JK Bura organizator je izborne regate za klasu Optimist Kup“ Makarske“ 2021. godine, a natjecanje se održava od 7. do 9. svibnja. Pokrovitelj i suorganizator ove izborne regate je HJS, a jedrit će se prema pravilima definiranim u Pravilniku jedriličarskog natjecanja 2021 2024 (pravilima klase Optimist). Održavanje regate „Kup Makarske“ 2021. je odobrio HJS uz poštivanje svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite RH i uputa liječničke komisije HJS. Treba naglasiti da natjecatelji sudjeluju u regati u potpunosti na osobni odgovornost, svi oni moraju se pridržavati COVID mjera, a strogo je zabranjen ulazak u prostorije kluba. Predviđeno je devet jedrenja, tri jedrenja je potrebno dokončati za valjanost serije. Nagradit će se: prva tri natjecatelja u ukupnom poretku, prva tri natjecatelja i natjecateljice do 12 godina, a organizator zadržava pravo proširiti fond nagrada.

Prema riječima tajnika JK Bure Zorana Malenice-Mrkocija bit će ovo još jedan spektakl pod jedrima u organizaciji makarskog kluba.

- Ovaj vikend ugostit ćemo preko 140 brodova klase Optimist u izbornoj regati koja se boduje za prvenstvo Hrvatske, jedrit će se petak, subotu i nedjelju, a regata će se održati u akvatoriju ispred makarske plaže. Kao organizatori se nadamo povoljnom vjetru, a svim učesnicima želimo puno sportskog uspjeha, kazao je Malenica i napomenuo da regata starta danas u 10,30 sati, a sponzori su Grad Makarska, TZ Makarska, Bura restoran-Makarska, Krtalić-instalacije Makarska, Merlin kompany, NAVIS-armatura Zadar, SPT-Krah, FERRO MO i Hrvatski jedriličarski savez.

 

J.Kovačević/Ž.Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh