KANDIDATI MAKARSKOG HDZ-A ZA GRADONAČELNIKA JURE BRKAN I ZAMJENICA GRADONAČELNIKA MARINA ANDAČIĆ KRIVIĆ, PREDSTAVILI IZBORNI PROGRAM I LISTU ZA GV – Sve što smo ostvarili u prošlom mandatu zalog je da nismo isprazno obećavali, samo nastavljamo s projektima ‘Za budućnost Makarske’

KANDIDATI MAKARSKOG HDZ-A ZA GRADONAČELNIKA JURE BRKAN I ZAMJENICA GRADONAČELNIKA MARINA ANDAČIĆ KRIVIĆ, PREDSTAVILI IZBORNI PROGRAM I LISTU ZA GV – Sve što smo ostvarili u prošlom mandatu zalog je da nismo isprazno obećavali, samo nastavljamo s projektima ‘Za budućnost Makarske’
- Ovih 16 stranica brošure ‘Ostvareno 2017.-2021.’ najbolje govori o našem kvalitetnom radu u prošlom mandatu. Realizirani projekti, te onih koji su u pripremi ili na početku ostvarenja, zalog su da ne dajemo isprazna obećanja već smo spremni raditi za program sadržan pod sloganom ‘Za budućnost Makarske’. Zato pozivam sugrađane da izađu na izbore i daju glas HDZ-u, jer ‘Sad je bitno’ – naglasio je na konferenciji za novinare kandidat HDZ-a za gradonačelnika Makarske Jure Brkan, koji je u dva mandata bio član makarskog Gradskog vijeća, a sada je u utrci za drugi mandat prvog čovjeka grada. Poručio je biračima da glasuju za listu HDZ-a za Gradsko vijeće, a na kojoj su nositelj Jure Brkan, kandidati Marko Raos, Marko Ožić-Bebek, Joško Lelas, Joze Vranješ, Miro Mucić, Daniela Primorac, Marija Lelas, Sanja Bašković, Mario Vranješ, Petra Šantrić, Magdalena Jurilj, Josip Bagarić, Nikolina Radalj, Damir Mendeš.

Predstavljajući Marinu Andačić Krivić, kandidatkinju za svoju zamjenicu, kazao je da je riječ o vrijednoj višoj stručnoj suradnici iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske, a koja sa svojim višegodišnjim iskustvom itekako zna kako se kvalitetno radi posao.

Inače, presica je održana u dvorani za društvene djelatnosti na Gradskom sportskom centru Makarska iz epidemioloških razloga, a pri održavanju su poštivani epidemiološki uvjeti.

Brkan je rezimirao sve što je učinjeno u posljednje četiri godine od prometne i komunalne infrastrukture, gradske imovine, kulture, turizma, zdravstvene zaštite, umirovljenika, brige o djeci i mladima, hrvatskih branitelja.

- Nakon naše pobjede 16. svibnja prvi radni dan samo ćemo nastaviti započete projekte. Gradsku sportsku dvoranu smo otplatili. Gradit ćemo Kuću ‘Sunca’, spoj Zrinsko-frankopanske s magistralom, spoj Kotiške s D-8, Reciklažno dvorište, uređivat ćemo Trg pape Ivana Pavla II. ispod kojeg će biti podzemna garaža, uredit ćemo Merkur 5 za kulturnu djelatnost. Za žičaru smo dobili sve potrebne dozvole, čekamo da Ministarstvo turizma raspiše natječaj i aplicirat ćemo za sredstva. I time se stvaraju preduvjeti za razvoj selektivnog turizma kojemu otvaramo širom vrata, pod uvjetom da je kvalitetan. U svim projektima imamo izvrsnu suradnju s JU MARA i ravnateljicom Lidijom Vukadin Vranješ, kao i s gradskim odsjekom za projekte. Na dobrom smo putu da do konca ove godine, uz podršku općina s Primorja, preuzmemo upravljanje Domom zdravlja Makarska. Tu su još brojni drugi planovi vezani za obrazovanje i kulturni plan. Vjerujemo da ćemo imati najviše mandata u Gradskom vijeću, a koji će nam omogućiti da želje postanu realnost – poručio je Jure Brkan.

Marina Andačić Krivić ima 43 godine, obitelj i sina. Sa 17 godina iskustva u Gradskoj upravi, kaže, može puno toga ponuditi, jer, nije se bavila samo papirima već radila s udrugama, djecom, mladima, umirovljenicima. Sve je ovo novi izazov za mene i zalagat ću se da Makarsku učinim ljepšom za sve naše sugrađane, od novorođenčadi do treće životne dobi, naglasila je predstavljajući se.

Akcentirala je dio programa makarskog HDZ-a za lokalne izbore, a koji se tiče djece i mladih te starijih sugrađana, nadasve poticanja nataliteta.

- U planu je nadogradnja OŠ Stjepana Ivičevića i poboljšanje drugih uvjeta kako bi se omogućio jednosmjenski rad. To isto se odnosi na OŠ o. Petra Perice koja bi trebala dobiti sportsku dvoranu. U Glazbenoj školi Makarska radit ćemo na tome da postane umjetnička i još oplemenjena baletnim odjelom. Gradit ćemo dječji vrtić na Zelenki, na Dugišu, iznad Gradskog groblja, a DV Ciciban će dobiti zeleni krov. I dalje ćemo sufinancirati prijevoz studentima, a u tu vrstu potpore od 2015. do danas su imala 352 studenta. Povećat ćemo broj studentskih stipendija s 35 na 50, a raduje je nas da naši mladi Makarani sve više upisuju deficitarna zanimanja. Nastavit ćemo s božićnicama i uskrsnicama za umirovljenike te uvesti novi stalni mjesečni dodatak za umirovljenike s malim primanjima na način da ćemo im plaćati režijske troškove. Sport i naše 33 udruge kroz koje je uključeno u zdravi način života 2164 djece, mladih i ostalih sugrađana, i dalje će biti visoko na listi naših prioriteta – naglasila je Marina Andačić Krivić.

 

Jasna Morović/Željko Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh