IVAN OKMAŽIĆ U DRESU HRVATSKE BICIKLISTIČKE REPREZENTACIJE – Dobar nastup na zahtjevnoj češkoj stazi

IVAN OKMAŽIĆ U DRESU HRVATSKE BICIKLISTIČKE REPREZENTACIJE – Dobar nastup na zahtjevnoj češkoj stazi
U sastavu Hrvatske biciklističke reprezentacije, ovog puta u MTB, nastupio je Ivan Okmažić, član BK Makarska, a izbornik je bio Pavo Rose. Svjetski kup UCI održan je u češkom Nove Mesto na Moravske, od 14.-16. svibnja.

Juniori Fran Bošnjak, Ivan Okmažić, juniorka Anja Nadu te Larisa Bošnjak i Karmen Škiljić u kategoriji od U23 vozili su u subotu. U petak su Elite ( muški i žene) vozili su kraći olimpijski kros od 9 km.

- Od 755 prijavljenih biciklista iz cijelog svijeta (35 zemalja) u olimpijskom krosu (XCO) juniori su od 144 startanih natjecatelja, a na stazi od 22,2 km, napravili sljedeći rezultat:

Fran 51., a Ivan 62. , što je u borbi na vlažnoj i zahtjevnoj stazi izuzetan nastup naših, posebno za Ivanovu prvu sezonu u juniorskoj konkurenciji. Anja u istoj kategoriji od 66 juniorki, na stazi 18,3 km bila je 46, doznajemo od Nene Židića – tajnika BK Makarska.

Žene U23 vozile su istog dana u konkurenciji od 70 biciklistkinja  i zauzele su:  44. mjesto (Karmen) i 66.mjesto (Larisa), a na stazi od 25,5 km.

Nedjelja je bila za Elite (seniori) u standard XCO  konkurenciji od 145 biciklista, a na stazi od 26,1km, te je završnica bila u znaku engleskih, nizozemskih i švicarskih takmičara, s tim da je favorit Thomas Pidcock bio dominantan sa vremenom 1,22,55 i  za 1 minutu bolji od konkurencije.

Od žena je u u istoj disciplini od 101 startanih biciklistkinja, najbolja je bila francuskinja Loana Lecomte sa vremenom 1,25,13 na stazi od 22,2 km.

 

 

 

J.K./BK Makarska

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh