TURISTIČKA PONUDA MAKARSKE BOGATIJA ZA PRVI HERITAGE HOTEL – U Porinu nakon velike rekonstrukcije, sve u znaku volta, a stare sobe pomlađene pametnom tehnologijom

TURISTIČKA PONUDA MAKARSKE BOGATIJA ZA PRVI HERITAGE HOTEL – U Porinu nakon velike rekonstrukcije, sve u znaku volta, a stare sobe pomlađene pametnom tehnologijom
Još samo mjesec dana dijeli do otvaranje Porina, prvog heritage hotela u Makarskoj, a čime će grad dobiti još jedan poseban turistički objekt s četiri zvjezdice.

Temeljita rekonstrukcija hotela počela je u studenome 2019. i investitor je planirao radove završiti do sezone 2020., ali pandemija koronavirusa i zahtjevni radovi, onemogućili su taj plan, i ovih dana u finišu su završni radovi u interijeru.

Valjalo je puno toga porušiti i promijeniti, tako da su ostali sami zidovi, i izgled građevine ostao je kakav je bio na početku, u 19. stoljeću, a iza svega stoji zeleno svjetlo konzervatora. Jer, riječ je o zaštićenoj kulturnoj baštini.

U prizemlju hotela, koje je tik uz gradsku rivu, u blizini Kačićeva trga, već je uređenje završeno, i otvoren je prije dva tjedna ekskluzivni restoran ‘Cvit soli’.

- Bilo je puno posla, od instalacija, uređenja soba koje su opremljene pametnom tehnologijom, ugrađivanja lifta, podnog grijanja i hlađenja. Hotel ima četiri zvjezdice i radit će tijekom cijele godine, a može primiti 25 gostiju u svojih deset soba, od kojih je najveća i najljepša na posljednjem katu, iz koje pogled puca na cijelu Makarsku – ističe Ivan Najbauer, voditelj hotela Porin, pokazujući sobe spremne za prve goste. Volat hotela ogleda se i u unutarnjem uređenju, od kreveta, tepiha do najmanjih detalja.

- Uistinu svi s nestrpljenjem čekamo nazdraviti šampanjcem, a tome se raduje i petoro radnika koji će goste oslovljavati s njihovim imenom. Želimo da uz ovaj poseban ambijent gost na svaki način osjeti dobrodošlicu i ugodan boravak, a za koji će se potruditi i restoran ‘Cvit soli’ u kojem će moći doručkovati i guštati u gastronomskim delicijama.

Doznajemo i kako vlada veliko zanimanje za odmor u Porinu. Međutim, još je puno nepoznanica za sve hotele pa i ovaj, ali za nadati se da će u lipnju hotelski živnuti makarska Marineta na kojoj je Porin.

 

 

Jasna Morović/IvoR

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh