HUMANITARNI PROJEKT ŠKOLSKE KNJIGE – I u Makarsku stigla slikovnica “Priče iz Petrinje” čijom kupnjom pomažete gradnju 1. osnovne škole Petrinja

HUMANITARNI PROJEKT ŠKOLSKE KNJIGE – I u Makarsku stigla slikovnica “Priče iz Petrinje” čijom kupnjom pomažete gradnju 1. osnovne škole Petrinja
U knjižari Školske knjige u Makarskoj stigla je slikovnica Priče iz Petrinje. Neobično je to štivo čiji i nastanak i prodaja imaju humanitarni karakter. Naime, kupnjom ove slikovnice, čija je cijena 50 kn, pomaže se obnovi 1. osnovne škole u Petrinji koja je teško stradala u razornom potresu i morat će se graditi nova.

Sav prihod od prodaje slikovnice uplatit će se na račun škole. Slikovnica je nastala iz ljubavi jednog čovjeka prema gradu iz kojeg potječe, a ujedinila je umjetnike i ljude dobre volje koji su imali samo jednu želju: pomoći djeci toga lijepoga grada koji je teško stradao u potresu. Priču za djecu o tom ranjenom gradu u kojoj je opisao najvažnije dijelove iz petrinjske povijesti i istaknuo znamenitosti grada i predanost tradiciji napisao je Tomislav Škrljac samo nekoliko dana nakon razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. pogodio Petrinju i okolna mjesta.
U Školskoj knjizi ističu da je slikovnica “Priča o Petrinji” posebna po mnogočemu, pa i po tome što ju je ilustriralo čak 14 ilustratora iz svih dijelova Hrvatske i gost iz Bosne i Hercegovine, a svi sudionici tog vrijednog humanitarnog projekta odrekli su se honorara u korist djece iz Petrinje.

Svi koji žele pomoći obnovi 1. osnovne škole u Petrinji mogu kupnjom slikovnice Priča o Petrinji koja je stigla i u Makarsku. Slikovnica ima dovoljno pa svi koji žele pomoći to mogu učiniti, doznajemo od Suzane Glavaš.

 

J.Glučina /J.G.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh