TURISTIČKA AGENCIJA ‘PECA TOURS’ AKTIVNA U PROMOCIJI TURIZMA – Makarsku posjetila delegacija Općine Kula i ‘Titel prevoz’, najavljen dolazak pet tisuća gostiju iz Srbije

TURISTIČKA AGENCIJA ‘PECA TOURS’ AKTIVNA U PROMOCIJI TURIZMA – Makarsku posjetila delegacija Općine Kula i ‘Titel prevoz’, najavljen dolazak pet tisuća gostiju iz Srbije
Turistička kočnica, prouzročena okolnostima koronavirusa, popušta i u Makarsku stižu sve bolje vijesti.

Među onima koji nisu stajali i pričali što bi trebalo već aktivno radili na promociji turizma je makarska turistička agencija ‘Peca Tours’. Podsjetimo, još se prije mjesec dana s dosta čuđenja gledalo na dolazak predstavnika ‘CK Valaška’ i najavi dolaska čeških gostiju u Makarsku, a kolikog je to bilo značaja najbolje se vidi da već 4. lipnja ovaj veliki turistički agent dovodi prvu grupu od 150 turista.

S pravom se može reći da iza svega stoji veliko iskustvo i neumoran trud makarskog turističkog radnika Predraga Aranđelovića Pece, koji iako je u mirovini, nastoji i dalje dati sve od sebe kako bi gostiju bilo što više, na zadovoljstvo i njih i domaćina.

Peca ide korak dalje. Zahvaljujući njegovoj inicijativi i organizaciji sinoć je u Peškari održan manji turistički skup, a uvaženi gosti stigli su iz Srbije – Općine Kula, a predvodio ih je predsjednik Strahinja Paravinja, zamjenik Valka Koralj, sa suradnicima, a u delegaciji je bio i Jozef Soldo, vlasnik ‘Titel prevoza’.

Dobrodošlicu im je iskazao gradonačelnik Jure Brkan. Zahvalivši im na dugogodišnjoj vjernosti Makarskoj zaželio je da svoje dojmove prenesu sugrađanima, a Makarska, kao turistički grad, otvorenih ruku čeka svoje goste.

Na ovom turističkom susretu, a nazočni su bili u ime makarske TZ Tonći Lalić, tučepske TZ Ivo Mravičić te TZ Gradac Davor Andrijašević, upozoreno je na složenu ‘papirologiju’ za dolazak gostiju iz trećih zemalja. Naime, kako je taj dan u Makarskoj boravio Tonći Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, zamoljen je da se pojednostavi procedura u smislu da se poveća dobna granica koja se sada ograničava da samo osobe do 7 godina starosti ne moraju imati covid putovnicu. Zatraženo je i da gosti koji dolaze u Hrvatsku ne trebaju imati prije dolaska plaćen kompletan turistički aranžman.

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh