POMOĆNICI U NASTAVI – Započele pripreme za novu školsku godinu 2021./2022.

POMOĆNICI U NASTAVI  – Započele pripreme za novu školsku godinu 2021./2022.
U gradskoj vijećnici grada Makarske je održan koordinacijski sastanak u EU projektu „S osmijehom u školu“ – Pomoćnici u nastavi makarskih školarca, Faza III na temu priznavanja prava na potporu pomoćnika u nastavi. Sastanku su nazočili predstavnici Osnovne škole Stjepana Ivičevića Makarska, Osnovne škole oca Petra Perice, JU Razvojna agencija MARA, Udruge Sunce i Grada Makarske.

Kako nam je potvrdila koordinatorica projekta Marina Andačić Krivić, viša savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Makarskoj,  na sastanku su utvrđene potrebe za ukupno 16 pomoćnika za 22 učenika. U najavi je novi natječaj za dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda za osiguravanje pomoćnika u nastavi, a Grad Makarska osigurao je sredstva za potporu projektu kroz proračun za 2021. te projekcije za 2022. i 2023. Dogovoreno je i da se već početkom lipnja krene s edukacijom novih pomoćnika kako bi djeca s teškoćama u razvoju neometano krenula u novu školsku godinu 2021./2022.

Na temelju zaključka sa sastanka, objavljen je poziv svim zainteresiranim osobama za edukaciju za pomoćnike u nastavi.

Prijave se zaprimaju na e-mail sunce.udruga@gmail.com do 28. svibnja, a javiti se mogu osobe koje  udovoljavaju sjedećim uvjetima: završena 4. godišnja srednja škola i kratki CV s opisom motivacije za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Edukacija će se održati u prostoru Udruge Sunce u razdoblju od 2. lipnja do 20. lipnja 2021. uz poštivanje svih epidemioloških mjera što znači da je broj kandidata ograničen.

 

 

www.makarska.hr

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh