ZORAN PAUNOVIĆ, KANDIDAT SDP-A, NOVI GRADONAČELNIK MAKARSKE ‘Nema vremena za slavlje, želimo graditi grad kojim se ponosimo’

ZORAN PAUNOVIĆ, KANDIDAT SDP-A, NOVI GRADONAČELNIK MAKARSKE ‘Nema vremena za slavlje, želimo graditi grad kojim se ponosimo’
Makarska je danas, nakon drugog kruga lokalnih izbora, dobila novog gradonačelnika. U naredne četiri godine prvi čovjek grada je Zoran Paunović, kandidat SDP- a.

Njegovo ime zaokružilo je, prema privremenim neslužbenim rezultatima, 3930 birača, dok je Jure Brkan dobio 2451 glas.

Tek što je proglašen izborni rezultat pobjedniku i zamjenici Antoniji Radić Brkan je u prostorije SDP-a došao čestitati Jure Brkan u društvu zamjenice Marine Andačić Krivić.

Moglo se čuti kako su prijatelji, i to će ostati, jer dijeli su školske dane od prvog razreda osnovne škole do Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića.

U svom prvom obraćanju novinarima novi gradonačelnik Zoran Paunović zahvali je timu zaslužnom za pobjedu, koji je doveo do kraja sretnu priču.

- Nemamo previše vremena za slavlje jer već sutra nas čekaju nove obveze. Pokazalo se da je Makarska složna, ne dijeli se na lijeve i desne, a na nama je ispuniti obećanje i izgraditi Makarsku kojom se ponosimo, povećati standard i kulturu života svima bez obzira za koga su glasali. Želimo Makarsku zelenu, održivu, digitalnu i transparentnu – istaknuo je Zoran Paunović.

Biračima koji su im dali glas zahvalila je njegova zamjenica Antonija Radić Brkan, inače nestranačka kandidatkinja na listi SDP-a.

- Zahvaljujem i SDP-u koji mi je dao priliku u podržao me jer je to pokazatelj festivala demokracije u Makarskoj.

- Od Jure Brkana, saborskog zastupnika očekujem da će se boriti za interese Makarske i da ćemo dobro surađivati. Nastavit ćemo s započetim projektima kao što su vrtić, žičara, graditi i još dva vrtića, razvijati vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, maksimalno koristeći sredstva EU fondova – najavio je Paunović. Njegova zamjenica je poručila i da će sve snage usmjeriti na promociji Makarske kao sigurne turističke destinacije, a pokazat će razumijevanje i biti fleksibilni prema turističkim firmama.

Svima koji su izašli na izbore i dali povjerenje HDZ-u zahvalio je Jure Brkan te istaknuo:

- Nakon četiri godine Makarsku ostavljamo bolju nego li smo je našli. Na računu Grada je 35 milijuna kuna. Ostavljamo pripremljene kapitalne projekte, a za dio je dokumentacija u izradi. Novom gradonačelniku čestitam i želim da bude bolji od mene. HDZ će biti oporba i to nimalo laka. HDZ je velika stranka i kada pobjeđuje i kada gubi. Pred nama je analiza u kojoj ćemo utvrditi zašto nam sugrađani nisu dali povjerenje za novi mandat. Kao saborski zastupnik zastupat ću interese Podbiokovlja i Zabiokovlja, a sad ću za to imati više vremena – poručio je Brkan.

Timu na suradnji, a biračima na glasovima zahvalila je Marina Andačić Krivić, inače školska prijateljica Antonije Radić Brkan.

- Nadam se da će novi gradonačelnik i njegova zamjenica nastaviti započete projekte i da ćemo kvalitetno surađivati – naglasila je Andačić Krivić.

Inače, već oko 19.30 sati bilo je izvjesno da će pobjedu odnijeti Zoran Paunović. Pjevalo se i veselilo u izbornom stožeru SDP-a na Trgu Tina Ujevića, a sve pod motom ‘Mali krug velikih ljudi’.

 

 

Jasna Morović/IvoR

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh