NA TURNIRU PRVENSTVA HRVATSKE ZA U-14 POBJEDNIČKI POKAL U RUKAMA RAGBIJAŠA MAKARSKE RIVIJERE – Prvaci svečano dočekani uz pjesmu i bengalke

NA TURNIRU PRVENSTVA HRVATSKE ZA U-14 POBJEDNIČKI POKAL U RUKAMA RAGBIJAŠA MAKARSKE RIVIJERE – Prvaci svečano dočekani uz pjesmu i bengalke
Na drugom turniru Prvenstva Hrvatske za U14, ragbijašice i ragbijaši  Makarske Rivijere, potvrdili su svoju dominaciju te se u Makarsku vraćaju s pobjedničkim peharom i titulom prvaka Hrvatske za 2021.

Mladi Makarani i Makaranke su ponovili uspjeh sa prvog turnira odigranog u Sinju 16. svibnja te još jednom uvjerljivo nadigrali sve svoje vršnjake, ovaj put na Rudešu u Zagrebu.

Koliko su dominirali najbolje govori činjenica da su u četiri utakmice postigli 170 poena, a primili samo 10.  Trenerica Drušković ističe kako je ljepota ove pobjede u tome sto je na turniru nastupilo svih 22 djece koji su bili u zapisniku RK Makarske. Dodaje kako ova titula nije slučajna, već je produkt plana i programa razvoja ragbija za Makarsku i cijelu Rivijeru. Osim makarske djece, veliki doprinos su dali i igrači iz Baške Vode, Tučepi te Igrana. Uz trenericu, svoje znanje su u ekipu utkali i pomoćnici Beni Grle i Petar Župan koji nisu mogli sakriti ponos te sreću jer klub u kojem su proveli cijeli život ima svijetlu budućnost.

Feštu ragbijaša uveličali su na ulazu u Makarsku svi članovi kluba od najmlađih četverogodišnjaka do veterana, ali i ponosni roditelji. “Preživjeti” doba korone i zadržati tim unatoč treninzima preko Zooma, nije bilo lako, ali se definitivno isplatilo.

Ragbijaški prvaci Hrvatske u kategoriji do 14 godina za 2021. godinu su:

Anđelo Bašković, Antea Marija Marijančević, Filip Adrian Jerković, Antonio Rajčević, Antonio Šunjić, Arijan Mujagić, Roko Mihaljević (kapetan), Roko Lovreta, Karlo Župan (dokapetan), Luka Rusendić, Petar Staničić, Bartul Gavić, David Šunjić, Ella Poturović, Maja Ribičić, Emili Staničić, Nina Topić, Danin Žaja, Karla Hoffmann, Benjamin Žaja, Lorenco Rajčević i Borna Pivac.

Trenerica: Petra Drušković

Trener skupa: Benjamin Grle

Trener linije: Petar Župan

Makarska 60 – Sinj 5

Makarska 20 – Zagreb 5

Makarska 35 – Nada Split 0

Makarska 50 – Mladost 0

 

Poredak:

1. Makarska Rivijera

2. Zagreb

3. Mladost

4. Nada

5. Sinj

6. Dubrovnik

 

J.K./IvoR – Tonka Ribičić

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh