JU PP BIOKOVO- Ljepota proljetne vegetacije i atrakcija Nebeske šetnice mame sve više posjetitelja

JU PP BIOKOVO- Ljepota proljetne vegetacije i atrakcija Nebeske šetnice mame sve više posjetitelja
 

Lijepo vrijeme i neradni dan zasigurno će mnogi iskoristiti za boravak u prirodi. Izvrsna je to prilika i za naše prve turiste da u upravo sada kada biljna vegetacija buja posjete i Park prirode Biokovo. Uz uživanje na Biokovu posjetitelji, dakako mogu uživati i na najljepšem pogledu šetnjom staklenom “Nebeskom šetnicom”.Park je otvoren za posjećivanje od prvog travnja a također i vidikovac Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo. Ovom prigodom podsjećamo na nekoliko servisnih informacija.

Prvi ulaz u Park prirode Biokovo moguć je u 6 sati ujutro na ulaznoj recepciji, a vidikovac Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo otvara se u 7 sati. Zadnji ulaz u Park prirode Biokovo je u 18 sati iz razloga što se do vidikovca Nebeska šetnica Skywalk Biokovo vozi biokovskom cestom oko 30 minuta, a vidikovac se zatvara u 19 sati.Na svaki puni sat moguć je ulazak 25 automobila u Park prirode Biokovo.

Prilikom prometovanja biokovskom cestom potrebno je poštivati ograničenja i prometne znakove zbog specifičnih uvjeta na cesti.

Cijena dnevne ulaznice u Park prirode Biokovo je 60 kn, a one s popustom 35 kn. Popust imaju: planinari, samo članovi HPS-a te članovi Planinske zveze Slovenije (PZS-a) i planinarskog saveza BiH (PSBH-a) uz predočenje  planinarske iskaznice tekuće godine, hrvatski branitelji uz predočenje iskaznice, invalidi uz predočenje iskaznice i biciklisti. Djeca do 7 godina ostvaruju pravo na besplatnu ulaznicu. Posjet vidikovcu Skywalk Biokovo ne naplaćuje se posebno.

J.Glučina/arhivaMP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh