CRVENI KRIŽ MAKARSKA – Volonteri i školarci u projektu “Bio kugle” zdravom prirodom do zdravog čovjeka

CRVENI KRIŽ MAKARSKA – Volonteri i školarci u projektu “Bio kugle” zdravom prirodom do zdravog čovjeka
 

Crveni križ Makarska provodi u suradnji sa školama i općinama program “Bio kugle” pod motom “Zdravom prirodom do zdravog čovjeka” .

- Tako smo inicirali i ovu akciju u Podgori. Naime, učenici 7. razreda Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića s nastavnicom Gordanom Raos, napravili su 1000 bio kugli koje smo spustili u podgorsko podmorje na predjelu Porat. Smatramo kako prirodu moramo očuvati zdravom da bismo imali zdrave ljude. Ove bio kugle su napravljene od prirodne gline i zdravih bakterija. Kada su u moru, one uništavaju loše bakterije i tako utječu na prirodnu ravnotežu – kazao nam je Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska.

Istaknuo je također kako su podgorski sedmaši u proteklih mjesec i pol izrađivali bio kugle, te je učenik Luka Galić izradio plakat, a pet volontera Crvenog križa pomoglo im je u realizaciji projekta. Ovaj hvalevrijedan projekt podržala je i Općina Podgora s načelnicom Petrom Radić. Crveni križ Makarska projekt “Bio kugle” provodi na cijelom Makarskom primorju.

 

J.Glučina/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh