MASOVNO CIJEPLJENJE U GRADSKOJ SPORTSKOJ DVORANI – Turistički djelatnici odazvali se cijepljenju u velikom broju

MASOVNO CIJEPLJENJE U GRADSKOJ SPORTSKOJ DVORANI – Turistički djelatnici odazvali se cijepljenju u velikom broju
Drugo masovno cijepljenje turističkih djelatnika koji se cijepe drugom dozom u Makarskoj, ali i onih koji su se odlučili cijepiti prvi put, bilježi jako dobar odaziv. Turistički djelatnici s Makarske rivijere i ovom prigodom su pokazali odgovorno ponašanje prema sebi, drugima, a također i prema turističkoj sezoni od koje svi puno očekujemo, pa se zato valja i potruditi da goste dočekamo sa što boljom epidemiološkom slikom i kao sigurna destinacija za odmor, kazali su nam turistički djelatnici koji su se jutros okupili ispred Gradske sportske dvorane na masovno cijepljenje drugom dozom cjepiva

Na poziv Turističke zajednice i Grada Makarske u suradnji s Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije za prvu dozu cjepiva 15. svibnja odazvalo se oko 1400 ljudi i sada su oni došli na cijepljenje drugom dozom cjepiva, ali i novi koji se žele cijepiti. Spremno ih je dočekalo sedam liječničkih timova od kojih četiri iz Makarske i tri iz Zavoda za javno zdravstvo iz Splita.

Kako bi pridonijeli što boljoj procijepljenosti u svom gradu na poziv Turističke zajednice odazvali su se liječnici iz Makarske; dr. Luca Ivanda, dr. Damir Mendeš, dr. Matko Pavlinović i dr. Marko Ožić Bebek koji su cijepili i ove subote.

U Turističkoj zajednici su nam kazali da je uz one koji su cijepljeni prvi put zanimanje da se cijepe prvom dozom iskazalo još oko 500 turističkih djelatnika. Već na samom startu ispred Gradske sportske dvorane stvorio se red, ali sve je išlo vrlo brzo. Uz organizatore i liječničke timove tome su pridonijeli i volonteri Crvenoga križa Makarska, Gradsko komunalno redarstvo i Makarski vatrogasci.

Dr. Ana Reljić iz makarske ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u ime organizatora kazala nam je da je sve organizirano u najboljem redu te se nada da će doći svi koji su se cijepili prvi put, ali i ostali iskoristiti priliku da se na ovaj način cijepe bez velikog čekanja i uz izbor četiri vrste cjepiva; Pfizer, Astra Zeneca, Johnson i Moderna cjepivo!

 

 

J.Glučina/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh