RAGBI- Još jedan uspješan vikend za ragbijašice i ragbijaše Makarske Rivijere

RAGBI- Još jedan uspješan vikend za ragbijašice i ragbijaše Makarske Rivijere
 

Dojmovi od proslave titlule prvaka Hrvatske u ragbiju 15 za kadete do 14 godina još se nisu ni slegli već se ponovo slavilo majstorsku generaciju Makarske. U subotu u kasnim noćnim satima, iz Zagreba su se vratili s još jednom titulom prvaka Hrvatske, ovaj put u Olimpijskoj verziji ragbija, ragbija 7! Ovo je još jedna potvrda kako sve do sada nije bilo slučajno i kako je škola ragbija u Makarskoj koju je klub oživio nekoliko godina unazad počela davati prve ozbiljne rezultate.

U završnom turniru prvenstva Hrvatske u ragbiju sedam za kadete do 14 godina Makarska je u grupnoj fazi pobijedila Sinj, nositelja skupine, te Lokomotivu Zagreb, da bi se u polufinalu susrela sa Zagrebačkom Mladosti preko koje je iskrojila svoj put u finale. U finalu, dobro poznat protivnik, Ragbi klub Zagreb, koji je nakon izjednačene borbe u polufinalu na kraju ipak slavio protiv Sinja.

Iako su makarski ragbijaši do tog trena upisali 3 velike pobjede odigravši turnir s minimalno grešaka, izvedba u finalu bila je tek prava erupcija! Kao da su do tog trena čuvali snagu, brzinu i kreativnost, naizmjenično su svi igrači oduševljavali potezima na nivou svjetske serije 7s-a. Za Zagreb, koji se u drugom poluvremenu podigao, Makarske je ipak bila nedokučiva. Poput neke dobro uvježbane filharmonije, odsvirali su za kraj ove polusezone najljepšu moguću pjesmu, uzeli duplu krunu i najavili svima da se ragbi vratio u Makarsku!

Makarska vs Lokomotiva 45:00

Makarska vs Sinj 30:00

Polufinale

Makarska vs Mladost 40:5

Finale

Makarska vs Zagreb 45:5

3. Memorial Veselko Šimić koji Makarska Rivijera organizira u čast svog preminulog igrača, suca, trenera i ikone sporta, održao se u Makarskoj ove nedjelje. Iako bez prvotno prijavljenih stranih ekipa koje su zbog Covida bile primorane otkazati dolazak, na turniru je ipak bilo blizu 200 članova iz 4 dalmatinska kluba, Sinja, Dubrovnika, Splita i Makarske.

Makarska je nastupila u svim uzrasnim kategorijama te postigla sljedeće uspjehe:

U12 – Prvo mjesto

U10 – četvrto mjesto

U8 – treće mjesto

U6 – prvo mjesto

U klubu su zadovoljni s kompletnom organizacijom te ističu kako čvrsto vjeruju da se više nikad nešto neće ispriječiti na putu da ovaj turnir stekne opet svoj kontinuitet i da se igra još dugo dugo.

 

J.G./IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh