SMILEOVA LJUPKA PRIČA OBOGAĆUJE TURISTIČKU SLIKU MAKARSKE – Kafić Lištunu donio vrtni ugođaj u kojem se može i doručkovati

SMILEOVA LJUPKA PRIČA OBOGAĆUJE TURISTIČKU SLIKU MAKARSKE – Kafić Lištunu donio vrtni ugođaj u kojem se može i doručkovati
- Za vrijeme korone nismo se obeshrabrili, već smo svoj potencijal i trud usmjerili u dogradnji našeg kafića Smile, ne građevinski, već ambijentalno i i ponudom. Znali smo da moramo na drugačiji način uskočiti u turistički vlak. Jer, prosječnost više ne prolazi, mora se biti drugačiji, zanimljiviji. Dnevno naš caffe fotografira i pedesetak gostiju i prolaznika. Znači, uspjeli smo u svojoj viziji, a to nije kraj, ponosno će Mario Mrčela, vlasnik Kafića Smile, s kojim ljupku priču gradi supruga Merita, dok je kći Magdalena srednjoškolka i dio je obiteljskog posla, a malena trogodišnja Noemi skakuće i daje svoj tač ovoj vrijednoj obitelji.

Nema skupa ili razgovora u kojem se naglašava da se u Makarskoj mora početi drugačije razmišljati u onome što se daje gostima, i mijenjati pristupe u mnogočemu. Čini se, Smile, ide svojom i sigurnom stazom.

Breljanka Merita je zaslužna da kafić odiše mediteranski. Ništa nije prepušteno slučaju. Samo nekoliko kvadrata terase je natkrito, a u hladovini zovu mirisi i boje raznolikog cvijeća. Šareni bicikl znak je da je ovdje se nekako posebno. Pa tako se može i doručkovati, popiti prirodni sok, a to najavljuje voće na stalažici na ulazu, sve nekako ljupko.

Mario, inače nekada vrsni nogometaš u Zmaju, Uranije i Jadranu, kao devetogodišnjak je stigao u Makarsku iz Vukovara. Konobario je od svoje petnaeste godine, tako da mu trud nije nepoznat, a polako se taložilo iskustvo i ideje. Zna kako privući i zadržati goste. Uz sir, pršut, masline na pladnju, lijepa je ponuda vina iz Zabiokovlja ali i makarske vinarije ‘Kapja’.

Sve ljubi jedno drugo u ovoj mladoj i poduzetnoj obitelji, a kada je tako stabilna i vrijedna potka, Smile će se samo nadograđivati u posebnosti, sve za osmijeh zadovoljnoga gosta.

 

 

 

Piše i foto: Jasna Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh