ATLETIKA – Klara Andrijašević druga i četvrta na Prvenstvu Hrvatske

ATLETIKA – Klara Andrijašević druga i četvrta na Prvenstvu Hrvatske
Pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore održano je u Karlovcu, a organizacijski odbor je vodio Dražen Lovrić, počasni predsjednik AS Hrvatske Ivan Veštić i tajnica Sanja Nikolić Oroši. Na prvenstvu je nastupilo 25 klubova, a među njima i AK “Sv. Marko” iz Makarske.

Najbolja sportašica Makarske Klara Andrijašević natjecala se u dvije discipline – 1500 i 3000 metara. U utrci na 1500 metara pobjednica je bila Maja Pečarić (AK “Dinamo-Zrinjevac”) s vremenom 4,27,76, a Klara Andrijašević osvojila je drugo mjesto s vremenom 4,30,24 dok je treća bila Lorena Bartaković (AK “Agram”) s vremenom od 4,39,56. Klara je bila u vodstvu većim dijelom utrke, u finišu utrke pretekla ju je Pečarić, a Klari je nedostajalo samo 5 sekundi do ispunjenja normi za nastup na Europskom prvenstvu.

U utrci na 3000 metara, unatoč padu 30 metara prije cilja, Andrijašević je završila nastup na četvrtom mjestu. Prvo mjesto osvojila je Bojana Bjeljac, druga je bila Lorena Bartaković, a treća Tea Faber.

U poretku klubova AK “Sveti Marko” bio je dvadeseti, dok je premoćno prvi bio AK “Dinamo-Zrinjevac”.

 

 

J.K./arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh