GRADONAČELNIK PAUNOVIĆ O RUŠENJU POZORNICE NA TRGU KOBACA – ‘Na djelu je sabotaža, ustrajat ćemo na uklanjanju’

GRADONAČELNIK PAUNOVIĆ O RUŠENJU POZORNICE NA TRGU KOBACA – ‘Na djelu je sabotaža, ustrajat ćemo na uklanjanju’
Novoizgrađena pozornica na Trgu Kobaca na Zelenki, tik do Konzuma, trebala je u subotu, 28. lipnja, biti uklonjena, ali se to nije dogodilo, i očekuje se da će danas biti rušenje.

Naime, aktualna gradska vlast s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem ističe da je pozornica podignuta nelegalno, dok bivši zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ tvrdi, a prenosi S.D., da je bina od 10.000 eura sagrađena je prije desetak dana, dakle za vrijeme Paunovićeve vlasti. Bina se izgradila u sklopu uređenja kružnog toka i za organizaciju javnih događanja na Zelenki, a ovo je bila samo betonska konstrukcija koja je trebala biti obložena bračkim kamenom, kazao je Vranješ.

O svemu se na svom Facebook profilu prije dva dana očitovao gradonačelnik Paunović:

- Danas je bilo predviđeno rušenje fiksne betonske pozornice na Trgu Kobaca na Zelenki, ali moram priznati da ni u najcrnjem scenariju nisam mislio da je ovo moguće u našem gradu. Nisam od njih očekivao 100 dana mira, ali ne mogu vjerovati da se usude ovako otvoreno sabotirati. Naime, bivši zamjenik gradonačelnika i aktualni gradski vijećnik Joze Vranješ odlučio je sabotirati rušenje pozornice. Prvo je fizički ometao rušenje, kamionima nasutim zemljom od podizvođača, obrta Bakalar, kasnije i vlastitim automobilom. Na teren je izašla policija i nadam se da će odraditi svoj posao. Ovakve scene nas neće pokolebati, ni uplašiti – a dobro znam da im je to namjera. Pozornica je gotovo izazvala pravni sukob s trgovačkim gigantom Konzumom, dio javne nabave za nju je potencijalno sporan, a gradu je nepotrebna jer imamo mobilne pozornice za događanja na Zelenki ili bilo gdje drugo u gradu. Umjesto pozornice niknut će klupe i malo zelenila, a trg će biti još ljepši. Bez obzira koliko im to smetalo.

 

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh