GRADONAČLENIK PAUNOVIĆ O POZORNICI NA ZELENKI –’Gradi se bez ikakvog projekta, Grad može intervenirati’

GRADONAČLENIK PAUNOVIĆ O POZORNICI NA ZELENKI –’Gradi se bez ikakvog projekta, Grad može intervenirati’
Nakon konferencije za novinare koju je na Trgu Kobaca održao makarski HDZ, na svojoj Facebook stranici oglasio se gradonačelnik Zoran Paunović.

- Teatar apsurda je jedini izraz kojim mogu opisati ovo što se događa na Trgu Kobaca. Svakako nije normalno da se jedan bivši zamjenik gradonačelnika i aktualni gradski vijećnik baca po betonskoj pozornici kako bi “obranio” nešto što je napravio na štetu Grada i građana u zadnjim danima svog mandata, znajući da odlazi i da ogovornost neće biti njegova niti njegovog kolege Jure Brkana.

Naime, površinom gospodari Grad Makarska kao vlasnik, sporna “zidina”, tj. betonska pozornica gradi se na javnoj površini bez ikakvog projekta. Nikakav projekt kao takav ne postoji već samo “Elaborat za prikupljanje ponuda za izvođenje radova koji uključuje troškovnik” – izrađivač ARHITEKTONIKA d.o.o. Makarska. Navedena fiksna betonska pozornica gradi se bez akta kojim se odobrava gradnja sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama. Grad Makarska kao investitor može u svakom trenutku intervenirati u gradnju jer smatra da zato postoji opravdan razlog.

Iz konzultacija s pravnim stručnjacima proizlazi da akt o rušenju o kojem govore ljudi koji se danas pozivaju na rad po zakonu, a do jučer su aktivno tražili načine kako zakone izigrati u vlastitu korist Gradu nije potreban. Kazano pravnim jezikom, prema članku 153. st. 2. Zakona o gradnji (NN br. 153/13, 20/17, 39/19 i 125/19) projekt uklanjanja nije potreban za uklanjanje građevina i radova određenih Pravilnikom o jednostavnim i drugim građavinama i radovima (NN br. 112/17).

Smatram da je na ovu temu rečeno sve što treba biti rečeno te da je svaka daljnja riječ suvišna – poručuje gradonačelnik Paunović.

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh