MAKARANI PROSLAVILI SV. PETRA I PAVLA – ‘Apostoli su bili različiti unutar sebe, ali zajedno su učinili velika djela’

MAKARANI PROSLAVILI SV. PETRA I PAVLA – ‘Apostoli su bili različiti unutar sebe, ali zajedno su učinili velika djela’
Makarski vjernici tradicionalno su na na  blagdan sv. Petra i Pavla  pohodili crkvu na polutoku Sv. Petar i molili se apostolskim prvacima.

Svetu misu vodio je don Toma Lučić, bivši rektore Sv. Vlaha i svećenik Dubrovačke biskupije, uz sudjelovanje mons. Pavla Banića i don Ante Matešana, župnika Župe Solinskih mučenika, a svečanu euharistiju pjesmom je uljepšao Zbor crkve sv. Marka.

Don Toma Lučić pozvao je u svojoj propovijedi vjernike da ne budu mlaki već da svojim životima preobražavaju, oplemenjuju svijet kao što su činili apostolski prvaci sv. Petar i sv. Pavao .

- I danas smo mi pozvani na isti zadatak jer je vjera oslabila, ne poznajemo više vjeru. Iako su bili različiti zajedno su uspjeli činiti velika djela i snove pretvarati u stvarnost. Usporedio je s njima i današnji hrvatski narod, iako različiti unutar sebe, zajedništvom  možemo stvarati velike stvari. Osvrnuo se još jednom na  životni put sv. Petra i Pavla na kojem su, unatoč svojim slabostima i pogreškama postali stupovi crkve, ne zato što su bili nepogrešivi, nego zato što su bili puni ljubavi. Ljubav je vrjednija od svega što imamo i s čime raspolažemo – poručio je don Toma Lučić.

 

Jasna Morović/Marija Katavić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh