GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA SUORGANIZATOR NEW SRTEAMS FESTIVALA NA KAČIĆEVU TRGU – Djeca Ukrajine, Makarske i Splita natjecala se u folkloru, pjevanju i muziciranju

GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA SUORGANIZATOR NEW SRTEAMS FESTIVALA NA KAČIĆEVU TRGU – Djeca Ukrajine, Makarske i Splita natjecala se u folkloru, pjevanju i muziciranju
U organizaciji European Festivals Project Stars Way iz Praga / Češka, na Kačićevu trgu u Makarskoj sinoć je održan New Srteams festival pod vodstvom vlasnice festivala Oksanom Vashovom. Glazbena škola Makarska bila je suorganizator cijelog događanja. Djeca iz Ukrajine, a najviše iz grada Lviva, s djecom iz Splita i Makarske, natjecali su se u kategorijama folklora, pjevanja i muziciranja.

Na velikoj bini prvi put postavljenoj od 90 kvadrata, smjenjivali su se pop pjevači i folklorne skupine. U kategoriji solo instrumenta u dvorani Arte 1 nagradu i mjesto laureata osvojio je Karlo Vlaho svirajući klavir. Poslije toga na Kačićevu trgu zavidnu razinu pop pjevanja pokazala su djeca iz Udruge Glazbeni talent Music Talents Split i osvojili su zavidne nagrade. Grand Prix osvojila je Lana Rubelj, Golden Star osvojila je Flora Bašić. U najstarijoj dobnoj skupini prva je bila Katja Jelavić Mitrović, a u srednjoj dobnoj skupini Roko Sedlar. U najmlađoj dobnoj skupini pobijedila je Anela Waibel. Spomenuta djeca osvojila su i vrijedne nagrade, pozive na festivale u Rigi i Berlinu. U prosudbenim komisijama sjedili su naši profesori Hana i Željko Vlaho, te iz Splita predsjednica Udruge Music Talents Teana Kovačević.

Zanimljivo je spomenuti da u vrijeme bez Covida 19 , ovaj festival okuplja oko 6000 natjecatelja, pa bi stoga bilo itekako prihvatiti ovakav projekt prihvatiti, podržati da bi postao tradicionalan baš u našem gradu, jer dovesti 6000 samo natjecatelja  dva puta godišnje u podsezoni na sedam dana, mnogima bi dobro došlo.

- Kao anegdotu spomenuo bih, da Turistčka zajednica našeg grada, a i nekih okolnih mjesta, nisu imali apsolutno nikakvog promotivnog materijala koji bi se podijelio sudionicima. Riječ je o stotinjak tinjak vrećica s prospektima. Snašli smo se tek u Turističkoj zajednici Županije Splitsko dalmatinske – upozorava Željko Vlaho, ravnatelj Glazbene škole Makarska.

 

J.M./Glazbena škola Makarska

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh