RUKOMETNI TROFEJ ‘MAKARSKO SUNCE’ – Sveukupni pobjednik velikogorički Udarnik, Makarke zlatne u kategoriji rođenih 03./04.god

RUKOMETNI TROFEJ ‘MAKARSKO SUNCE’ – Sveukupni pobjednik velikogorički Udarnik, Makarke zlatne u kategoriji rođenih 03./04.god
Nakon četverodnevnih borbi okončan je 23. po redu Međunarodni rukometni turnir „TROFEJ MAKARSKO SUNCE“, čiji je organizator bio ŽRK Makarska, a glavni pokrovitelj Grad Makarska. Na turniru se natjecalo 37 selekcija s oko 500 mladih rukometašica i rukometaša iz klubova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Prvi dio turnira igrao se po grupama, a završni po kup sustavu, kod žena su nastupile tri uzrasne kategorije, a kod muških dvije. Sveukupni pobjednik „TROFEJ MAKARSKO SUNCE“ je sastav Udarnika iz Velike Gorice, a prvo mjesto u kategoriji žena rođenih 03./04. god. osvojila je ekipa Makarske.

Konačni plasman:

Žene 07./08. god.

Samobor, Sinj, Jelkovac. Za najbolju igračicu izabrana je Mia Sekutor (Samobor), najbolja vratarka je Elena Beljo (Sinj), a najbolji strijelac bila je Anja Mandac iz Cetine.

Žene 05./06. god.:

Split 2010, Samobor, Sinj. Najbolja igračica ovog uzrasta je Ana Fradelić (Split 2010.), vratarka Nika Škarpa (Udarnik), a strijelac Marija Bunoza (Dalmatinka)

Žene 03./04. god.:

Makarska, Multinom (Cerna), HTE (HU). Za najbolju igračicu stručni žiri odabrao je članicu pobjedničke ekipe Viktoriju Vranješ, za najbolju vratarku izabrana je Mira Brkić (Cerna), a Viktorija Vranješ bila je prva na listi strijelaca.

Kod muškaraca se igralo u dvije uzrasne kategorije, a najuspješniji su bili:

Uzrast 09./10. god.:

Sevnica, HTE (Mađarska), Opuzen. Najbolji igrač je Vito Kadsić (Rudar), vratar Vikor Čomić (Rudar), a najbolji strijelac je Toni Bonifačić (Korčula)

07/08 god.:

Rudar – Rude, Korčula, Hrvatski dragovoljac (Dugi Rat). Za najboljeg igrača proglašen je Djula Šandor (HTE, najuspješniji vratar je Šalamon Hribar (Sevnice), a strijelac Csabo Gergo (HTE).

Po završetku natjecanja pehare i medalje najuspješnijima uručile su: Jagoda Juričić, Nina Juričić, Ljiljana Gudelj, Tina Međurečan i Irina Maljhko.

Predsjednica ŽRK Makarska Tina Međurečan: – Zadovoljna sam prije svega što su svojim kućama sva djeca otputovala zdrava i vesele, nije bilo ozlijeđenih ni bolesnih. Nezadovoljni smo što u dvorani nije radila klima, a to je za većinu gostujućih sastava bilo neshvatljivo. Bilo je ugodnije igrati vani iako je bilo dosta vruće i sparno nego u dvorani, opravdanje od strane uprave GSC Makarska da je skupo ne možemo prihvatiti, nas sportaše kao korisnike dvorane to ne interesira. Kada se radi godišnji financijski plan stavku grijanje – hlađenje treba u njega ugraditi i ne bi bilo problema.

Za ova četiri dana pored petstotinjak sportaša u Makarskoj je boravilo i značajan broj stručnih djelatnika (sudaca, delegata) pa je grad pod Biokovom bio ne samo rukometni već i turistički centar Dalmacije.

Jakov Kovačević/IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh