UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA PPN KOBAC U OTVORENOM PISMU GRADONAČELNIKU MAKARSKE O RUŠENJU POZORNICE – ‘Zabrinuti smo, predlažemo da se razmotri rješenje da se dio pozornice prilagodi klimatizacijskim uređajima’

UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA PPN KOBAC U OTVORENOM PISMU GRADONAČELNIKU MAKARSKE O RUŠENJU POZORNICE – ‘Zabrinuti smo, predlažemo da se razmotri rješenje da se dio pozornice prilagodi klimatizacijskim uređajima’
Udruga hrvatskih branitelja PPN Kobac gradonačelniku Grada Makarske, a na temu uređenja trga PPN Kobac u Makarskoj, poslala je otvoreno pismo.

- Gradonačelnik Grada Makarske iskazao je namjeru rušenja pozornice izgrađene prije nepunih par dana na Trgu hrvatskih vitezova PPN Kobac. Kao predstavnici udruge PPN Kobac i građani koji njeguju žrtvu na poginule pripadnike naše postrojbe izražavamo ozbiljnu zabrinutost ovakvim činom s obzirom da na službenim stranicama Grada Makarske ne pronalazimo nikakvu dokumentaciju iz koje je razvidno da je rušenje opravdano i zakonito, te gradski odbor Zelenka-Ratac nije upućena te nam ne može dati nikakve informacije u vezi ruđenja bine.
Projektno rješenje trga, a koje uključuje i višenamjensku pozornicu izradio je uvaženi makarski arhitekt Goran Juričić te se kao takvo izvrsno uklapa u koncepciju cijeloga trga. Kao osnovni razlog rušenja naveli ste da pozornica ometa rad klima uređaja trgovačkog lanca Konzum. Mi nismo pobornici da se interesi privatnih tvrtki stavlja ispred interesa grada.
Predlažemo da se sa arhitektom razmotri rješenje da se dio pozornice prilagodi klimatizacijskim uređajima Konzuma što je projektant potvrdio kao moguće rješenje, a da se nipošto pozornica ne ukloni u potpunosti čime će se narušiti cijeli koncept uređenja trga.
Prema informacijama koje imamo konačan izgled pozornice će biti uređen bračkim kamenom i kao takav će se savršeno uklopiti u cijeli koncept uređenja trga.
Proteklih godina smo sa Gradom Makarska imali izvrsnu suradnju u kojoj smo realizirali spomenik PPN Kobac te započeli uređenje trga PPN Kobac. Nadamo si i daljnjoj uspješnoj suradnji sa gradom Makarska. Molimo za razumijevanje i da nas uključite u bilo kakve promjene vezane za projekt uređenja trga.
Konzum ima pravnike, naša domovina ima hrvatske branitelje po kojima trg nosi i ime, a vi kao gradonačelnik obranite javni gradski prostor, stoji u otvorenom pismu gradonačelniku koje potpisuje Robert Brzica, predsjednik Udruge PPN Kobac.

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh