REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA HRNK ZMAJA – Marko Ožić- Bebek ponovo predsjednik Zmaja

REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA HRNK ZMAJA – Marko Ožić- Bebek ponovo predsjednik Zmaja
U dvorani na makarskom Gradskom sportskom centru održana je Skupština HRNK Zmaja, nazočila su joj 24 od 31 člana te je postojao kvorum za donošenje odluka. Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Marko Ožić -Bebek koji je pozdravio sve nazočne, i nakon odslušane himne RH i minutom tišine za preminule članove kluba u razdoblju između dvije sjednice Skupštine. Nakon toga usvojen je predloženi dnevni red:

Otvaranje Skupštine i izbor dva člana radnog Predsjedništva, izbor zapisničara, dva ovjerovatelja zapisnika, te predsjednika i dva člana Verifikacijske komisije, Izvješće verifikacijske komisije, Utvrđivanje dnevnog reda Skupštine,Verifikacija zapisnika s redovne godišnje Skupštine održane 28. 2. 2020., Izvješće direktora kluba za razdoblje između dvije sjednice Skupštine, Donošenje odluke o razrješenju predsjednika Kluba, Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i likvidatora, Izbor predsjednika Kluba, Izbor Izvršnog odbora Kluba, Izbor Nadzornog odbora kluba, Izbor likvidatora.

Predloženi dnevni red jednoglasno je prihvaćen. Direktor kluba Ivan Rašić podnio je izvješće o 5.točki dnevnog reda i naglasio: – U redovnom natjecanju klub ima 10 momčadi, seniori nastupaju u 3. HNL – Jug dok se mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori natječu u 1. NL Središta Split. Ostale kategorije mlađih uzrasta takmiče se pod ingerencijom Županijskog nogometnog saveza. Naši perspektivni juniori priključeni su prvoj momčadi, a jedan broj naših talentiranih dječaka članovi su HNK Hajduka. Jedan od njih je Mateo Lekaj koji redovno nastupa za pionire splitskih bijelih, a naš voditelj Škole nogometa Darko Vlatković član je Županijske stručne komisije, a to je ujedno i veliko priznanje radu Škole nogometa Zmaja. Dario Antunović član je Skupštine NS ŽSD, a Danijel Rašić izabran je u najbolju momčad 3. HNL – Jug.Jednoglasnom odlukom usvojen je izvještaj direktora kluba, a potom su donesene odluke o razrješenju predsjednika kluba, Izvršnog i Nadzornog odbora te likvidatora.

Marko Ožić -Bebek bio je jedini kandidat za novog predsjednika kluba i jednoglasnom odlukom postao je stari-novi predsjednik Zmaja. U kratkom obraćanju iznio je kako je vođenje kluba jako zahtjevan zadatak, u sadašnje vrijeme korone teško je doći do onih koji mogu i žele biti donatori kluba. I u novom mandatu zalagat će se za pojačan rad sa mladima u klubu kojih je u raznim uzrasnim kategorijama preko 250, jer su oni perspektiva kluba. Kako je klub uredno vodio financijsko poslovanje iz državnog proračuna Zmaju je dodijeljeno sto tisuća kuna koje su značajno pomogle u radu kluba. Formiran je i Odbor za proslavu 100-godišnjice Zmaja, a zalagat ću se i da klub i u idućoj sezoni bude u vrhu tablice.

Predložio je i novi Izvršni odbor kluba u koji su ušli: Dario Antunović, Slavko Ledić, Marko Erceg, Jure Pribisalić, Marinko Sulić i Drago Nosić.

Nadzorni odbor čine Stipe Eljuga, Jakov Kovačević i Marijan Tomić, a za likvidatora je imenovan Joško Kosović. Svi prijedlozi novog predsjednika Marka Ožića Bebeka jednoglasno su prihvaćeni pa je tako HRNK Zmaj dobio novu upravu za iduće četverogodišnje razdoblje. Još je vrijedno napomenuti da je ovo četvrti mandat Marka Ožića- Bebeka na mjestu predsjednika kluba čime je postao najdugovječniji predsjednik stoljetnog Zmaja.

Jakov Kovačević /Ivor

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh