STOŽER CIVILNE ZAŠTITE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE – Bez događanja na kojima se ne može kontrolirati broj uzvanika kako bi sačuvali zadovoljavajuću epidemiološku sliku

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE – Bez događanja na kojima se ne može kontrolirati broj uzvanika kako bi sačuvali zadovoljavajuću epidemiološku sliku
Sva događanja u kojima se ne može kontrolirati broj uzvanika i na kojima se ne može kontrolirati tko će i na koji način ući – preporuka je da se ne održavaju, izjavio je za medije, kako prenosi Hina, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić.

Na sastanku su načelnici općinskih i gradskih stožera civilne zaštite s područja Splitsko-dalmatinske županije upozoreni da su dužni u svojoj sredini davati upute u vezi s održavanjem događaja. Na sastanku su bili i predstavnici policije i inspektorata, koji su gradskim i općinskim načelnicima stožera civilne zaštite objasnili što trebaju učiniti prilikom organizacije skupova ili će u protivnom “odgovarati za svoje postupke”.

Ovo je važna vijest za Splitsko-dalmatinsku županiju tijekom turističke sezone budući se po turističkim mjestima organiziraju razne zabavne manifestacije na kojim sudjeluje veći btoj ljudi. Neće se financirati aktivnosti i događaje koji mogu uzrokovati širenje zaraze koronavirusom, istaknuto je.

S obzirom na ove mjere zasigurno će ovoga ljeta izostati uvijek masovno posjećene ribarske večeri.

Naglašeno je kako smo u srcu sezone te da je trenutačna epidemiološka situacija u županiji dobra. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin ističu kako je danas na području naše županije među testiranima 1,6 posto zaraženih, što je zadovoljavajuće. Upozoreno je da se stanje može pogoršati ako se građani ne cijepe, prenosi HINA.

J.G. /arhiva MP

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh