‘ILJADU USPOMENA, JEDNA PRIČA-MIKE’ – Deset godina bez Milana Ožića zapisano u sjećanju prijatelja, filmu, stihu, osmijehu

‘ILJADU USPOMENA, JEDNA PRIČA-MIKE’ – Deset godina bez Milana Ožića zapisano u sjećanju prijatelja, filmu, stihu, osmijehu
Bio je jedan od milijun, jedinstven, kao da nije s ovog planeta. Prijatelj na kojega se moglo osloniti, koji jer uvijek vukao naprijed, nepresušan u idejama, jedinstven čovjek. To je bio Milan Ožić Mike koji je iznenada preminuo u 29. godini života prije deset godina.

Sva ta lijepa sjećanja živa su kroz njegove prijatelje koji su Udrugom Mike čuvaju osmijeh, a upravo je ozareno i radosno lice nezaboravni Rašćanac i Makaranin imao za svakoga, jer ‘Iljadu uspomena, jedna priča-Mike’.

Zato se na obilježavanju Mikine 10. godišnjice smrti u dvorištu Stare škole osjetio jak emocionalni naboj, svatko se na svoj način prisjetio dobrih djela, volonterstva, druženja s mladim Makaraninom koji je bio i ostao mnogima inspiracija.

Toni Pašalić, Mikin prijatelj, s jednosatnim dokumentarnim filmom vratio je vrijeme na odrastanje. Mike je stanovao na Dugišu, rado je išao u Rašćane, ali njegovi putovi vodili su po cijelom svijetu, a po povratku ideje su vrcale. Te trenutke, i svi događaji kojima Udruga Mike čuva uspomenu, trajni su filmski zapis kojemu je Toni autor.

Večer posvećena Miki bila je i sjetna i radosna. Nad svime su bdjele oči majke Jele, a prijatelji su dali svoj pečat. ‘My way’ zapjevala je Tanja Topić uz glazbenu pratnju Petre Šošić. Stipe Šulenta, predsjednik Udruge Mike i Marija Ivanković, članica, dozvali su uspomene ne Miku. Ana Gaće interpretirala je pjesmu koja nosi Mikin potpis.

Vrijeme ide, ali Mikina priča samo raste i cvjeta jer uvijek koliko god je bio svoj, bez ekipe nije mogao. A prijatelji se brinu za nove pupoljke koji se najviše odgledaju kroz humana djela, poticanje znanja, sport.

 

 

Jasna Morović/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh