TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA MAKARSKE – Ovog ljeta nema ribarskih večeri

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA MAKARSKE – Ovog ljeta nema ribarskih večeri
 

S obzirom na novo stanje  oko pandemije koronavirusa i utjecaj epidemiološke situacije na održavanje  turističke sezone primorani smo otkazati organizaciju ribarskih večeri za ovu sezonu, javljaju iz Turističke zajednice grada Makarske.

Kako smo već izvijestili prema odlukama nacionalnog stožera nije dozvoljeno organizirati manifestacije s velikim brojem osoba ako  se ne može osigurati kontrola prisutnih vezano uz poštivanje epidemioloških mjera i posjedovanje covid putovnice. Dopisom ministrice turizma  od 29. lipnja TZG je preporučeno da sve manifestacije na kojima se ne može kontrolirati distanca i epidemiološke mjere treba otkazati.

- Mišljenje lokalnog stožera civilne zaštite je isto kao i Ministarstva turizma, pa smo nakon tih konzultacija i preporuka bili primorani otkazati ribarske večeri. 

Svjesni smo da bi održavanja takvih masovnih manifestacija moglo doprinijeti širenju koronavirusa, što bi prouzrokovalo veliku štetu što se tiče održavanja sigurne turističke  sezone i dolaska turista u Hrvatsku. Nadamo se da ćemo u idućoj sezoni biti u situaciji organizirati cijeli program zajedno s Odjelom za društvene djelatnosti i kulturu, poručuju iz Turističke zajednice grada Makarske. 

J.G./arhivaMP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh