POSTANITE POPISIVAČ ILI KONTROLOR NA POPISU STANOVNIŠTVA 2021. – Prijave u tijeku do 15. srpnja

POSTANITE POPISIVAČ ILI KONTROLOR NA POPISU STANOVNIŠTVA 2021. – Prijave u tijeku do 15. srpnja
U tijeku su prijave na javni poziv Državnog zavoda za statistiku koji traži zainteresirane kandidate za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj u 2021.

Svi zainteresirani kandidati pozivaju se da na internetskoj  stranici www.popis2021.hr popune prijavu za popisivača/kontrolora, odgovore na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Rok za podnošenje prijava je do 15. srpnja 2021.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte.

Pri popunjavanju prijave obavezan je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

Bodovnu prednost pri odabiru kandidata ostvaruju kandidati koji imaju višu razinu obrazovanja, iskustvo rada na prijašnjim popisima ili anketama, dobro poznavanje rada na računalu, nezaposleni i studenti te kandidati koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznog sredstva za vrijeme Popisa.

Odabrani kandidati proći će on-line edukaciju kako bi bili upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa.

Podsjetimo, ovogodišnji Popis stanovništva, kućanstava i stanova provodit će se u dvije faze.

Prva faza samopopisivanja trajat će od 13. do 26. rujna kada će građani moći samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva kroz sustav e-Građani.

Druga faza, u kojoj će na teren izaći popisivači te popisivati uz pomoć prijenosnih računala, trajat će od 27. rujna do 17. listopada.

 

www.makarska.hr

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh