STOŽER CZ GRADA MAKARSKE: Donesena Uputa o pridržavanju epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, najavljene noćne ophodnje

STOŽER CZ GRADA MAKARSKE: Donesena Uputa o pridržavanju epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, najavljene noćne ophodnje
Na temelju „Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja“, Stožer Civilne zaštite Grada Makarske donio je danas Uputu o pridržavanju epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, poglavito noćnim klubovima. Gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan na sastanku održanom u gradskoj vijećnici 9. srpnja su najavili i zajedničke noćne ophodnje Policijske postaje Makarska, Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo te Državnog inspektorata, a sve s ciljem osiguravanja sigurnosti svih građana i turista te statusa grada Makarske kao sigurne turističke destinacije.

Stožer civilne zaštite Grada Makarske i Grad Makarska pozivaju sve ugostiteljske objekte, poglavito noćne  klubove, da se radi osiguravanja što bolje epidemiološke situacije i uspješnije turističke sezone pridržavaju „Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja“ donesene 18. lipnja 2021, a koja je na snazi od 1. srpnja 2021.

 

Uputa za rad ugostiteljskih objekata:

 

Ugostiteljski objekti hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati i dalje samo na prostoru za usluživanje na otvorenom i to isključivo gostima koji sjede za stolovima, a radno vrijeme može se odrediti u trajanju od 6 do 24 sata.

 

Održavanje privatnih svečanosti i okupljanja svih vrsta (uključujući i svadbene svečanosti) u ugostiteljskim i drugim objektima dopušteno je uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ako na svečanosti nije prisutno više od 30 osoba.

 

Moguće je održavanje svadbenih svečanosti s više od 30 osoba, ali samo ako će sve osobe koje će biti prisutne  na svadbenoj svečanosti imati EU digitalnu COVID potvrdu i obveznu dostavu obavijesti o održavanju nadležnoj županijskoj službi civilne zaštite najkasnije 3 dana prije održavanja, a organizator svadbene svečanosti je obvezan provjeravati imaju li sve nazočne osobe EU digitalnu COVID potvrdu ( ne postoji više obveza vođenja popisa nazočnih i dostavljanja istog civilnoj zaštiti). Pod organizatorom svadbene svečanosti u smislu obveze dostave obavijesti o održavanju i obveze provjeravanja EU digitalnih COVID potvrda se smatra ugostiteljski objekt gdje se svadbena svečanost održava. Također, za svadbene svečanosti na kojima su prisutne samo osobe s EU digitalnim COVID potvrdama ne postoji ograničenje da moraju završiti do 24 sata, niti moraju tražiti prethodnu suglasnost stožera

 

Noćni klubovi mogu raditi  bez ograničenja radnog vremena, ali samo na otvorenim prostorima i uz uvjet  da je ulazak u njihove prostore dopušten samo osobama koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (gosti, osoblje, izvođači itd.), navodi se u stoji u Uputi Stožera Civilne zaštite Grada Makarske.

 

 

www.makarska.hr

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh