UPISI U SREDNJE ŠKOLE – U jezičnoj gimnaziji 9 slobodnih mjesta za jesenski upisni rok, a u Strukovnoj školi tek po jedno mjesto za kuhara, konobara i frizera

UPISI U SREDNJE ŠKOLE – U jezičnoj gimnaziji 9 slobodnih mjesta za jesenski upisni rok, a u Strukovnoj školi tek po jedno mjesto za kuhara, konobara i frizera
Prema podacima iz makarskih srednjih škola nakon netom završenog prvog upisnog roka, vidno je da je ove godine povećan interes za strukovna zanimanja. Naime, dok je za dugi upisni rok u Strukovnoj školi ostalo tek po jedno mjesto za kuhara, konobara i frizera, u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića ima u jezičnoj gimnaziji još 9 praznih mjesta za drugi rok.

Srednja Strukovna škola je upisala pet mješovitih odjeljenja: u jedan mješovit razred upisano je 11 kuhara i 9 konobara, u mješoviti razred 6 instalatera grijanja i klimatizacije, 6 automehaničara i 11 frizera. U četverogodišnju elektrotehničku upisao se 21 učenik, a u razred turističko- hotelijerski komercijalist 22 učenika. Ove godine je izraženo veliko zanimanje za strukovna usmjerenja, potvrdio nam je Momir Sumić, ravnatelj Strukovne škole.

U Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića upisano je u jedan razred opće gimnazije 24 iako je bilo 28 zainteresiranih, u 2 razreda jezične gimnazije upisano je od planiranih 48 njih 39 što znači da je 9 mjesta ostalo prazno za jesenski rok, a za upis u 1 razred HTT-a bilo je zainteresirano 27, a upisano je 24 kao i u jedan razred ekonomske gdje je također 24 upisano, a zainteresiranih bilo 27 učenika, doznajemo od Marija Udovičića, u zamjeni ravnatelja Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića.

 

J.Glučina

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh