GRADONAČELNIK PAUNOVIĆ UPRILIČIO PRIMANJE ZA DELEGACIJU ZMAJA – ‘Čestitam na stogodišnjici kluba, u srcu svih Makarana ima posebno mjesto’

GRADONAČELNIK PAUNOVIĆ UPRILIČIO PRIMANJE ZA DELEGACIJU ZMAJA – ‘Čestitam na stogodišnjici kluba, u srcu svih Makarana ima posebno mjesto’
U gradskoj vijećnici gradonačelnik Makarske Zoran Paunović i viša savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Marina Andačić Krivić primili su delegaciju HRNK Zmaja povodom stogodišnjice osnutka kluba, a činili su je predsjednik Zmaja Marko Ožić -Bebek, direktor Ivan Rašić, voditelj Škole nogometa Darko Vlatković, ekonom Anđelo Raffanelli i član Izvršnog odbora Jure Pribisalić.

Nakon uvodnih riječi Marine Andačić Krivić gradonačelnik Paunović je sve nazočne srdačno pozdravio i naglasio: – Zmaj u srcima Makarana ima posebno mjesto. Skoro svaka kuća u gradu na neki je način povezana sa Zmajem, Zmaj je zapravo institucija u našem gradu. Ono što me posebno veseli jest činjenica da u Školi nogometa kluba trenira preko 250 djece što garantira lijepu budućnost – naglasio je gradonačelnik čestitavši svima veliku 100. obljetnicu uz poruku da će Grad Makarska i dalje graditi dobre odnose sa Zmajem.

Na čestitkama je zahvalio predsjednik Zmaja Marko Ožić Bebek i naglasio da je Zmaju više od seniorske momčadi važna Škola nogometa u kojoj trenira puno djece, a to je i u interesu grada. Jer djeca koja su u sportu nauče se na sve što ih čeka u životu, a timski igrači će se znati izboriti za sve što ih čeka u životu. U nastupajućoj natjecateljskoj sezoni prva momčad Zmaja će pokušati izboriti plasman u jedinstvenu 3. HNL, a time bi prezentirala i Makarsku po cijeloj državi.

Radi sadašnjih zaštitnih mjera velika proslava je odgođena za početak rujna kada bi centralna svečanost bila utakmica s Hajdukom s kojim je Zmaj klub prijatelj. Voditelj Škole nogometa Darko Vlatković iznio je podatak da će Zmaj u novoj sezoni nastupiti s 11 uzrasnih kategorija koje vode licencirani treneri. – Pored ovolikog broja djece koji ispunjavaju terene na Gradskom sportskom centru Makarska, a i ostalih sportaša, teško je uskladiti termine, a u suradnji s Gradom trebalo bi povećati broj terene kako bi se moglo ozbiljnije trenirati. Ako dopuste epidemiološke mjere ponovo ćemo organizirati naša dva turnira na kojima je znalo u Makarskoj boraviti i preko 2500 mladih nogometaša i gostiju – kazao je Vlatković. Gradonačelniku Paunoviću poklonio je šal i zastavicu Zmaja.

Autor zadnje monografije Zmaja Anđelo Raffanelli pun emocija govorio je o osnivanju Zmaja 10. srpnja 1921. godine, kada je grupa nogometnih zanesenjaka koju su činili Tonći Vusio, Ante Toni Osretkar, Jure Raos, Andrija Zelić, Toni Antonini, Ante Buljubašić, Stipe i Ante Vranješ u park šumi Osejava osnovali Nogometni klub “Zmaj”. Od tada do danas HRNK “Zmaj” je imao uspona i padova, ali unatoč svim problemima nije prestao djelovati. Na kraju je gradonačelnik Paunović rekao da su vrata grada za Zmaj uvijek otvorena i poklonio predsjedniku Zmaja sliku reljefa Makarske čiji je autor akademski slikar Ante Grčić.

 

 

Jakov Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh