GRAD MAKARSKA – Nastavljaju se akcije nadzora pridržavanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima

GRAD MAKARSKA – Nastavljaju se akcije nadzora pridržavanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima
Proteklog vikenda, na zahtjev Stožera civilne zaštite Grada Makarske, Policijska uprava Splitsko- dalmatinske županije u suradnji s djelatnicima Civilne zaštite te inspektorima Državnog inspektorata izvršili su nadzor pridržavanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima na području grada. Uz Odsjek za komunalno i prometno redarstvo Grada Makarske, akciji se pridružio i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

- Svjesni važnosti i odgovornosti održavanja Makarske sigurnom destinacijom u ovim neizvjesnim vremenima pandemije još prošli tjedan, kao prvi u županiji, zatražili smo pomoć Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije da nam u koordinaciji s nadležnim inspekcijskim službama i MUP-om pomognu s pojačanim nadzorom propisanih epidemioloških mjera na mjestima gdje su očekivana veća okupljanja. Sinoć sam se akciji pridružio i osobno, uz naš odjel za komunalno redarstvo i voditelja makarskog Stožera Marija Čovića i njegovog zamjenika Miroslava Dudaša. Prilikom dolaska, a prije nego smo krenuli u akciju inspektori su primijetili veliki broj kafića koji krše mjere, rade duže od predviđenog vremena i ne poštuju propisanu distancu. Svi smo u ovome zajedno i ovisimo jedni o drugima. Ne popravi li se situacija morat ćemo posegnuti za strožim mjerama, a oduzimanje danih javnih površina po primjeru Dubrovnika nije isključeno – izjavio je gradonačelnik Zoran Paunović.

Cilj koordiniranih akcija nadležnih službi je naviknuti ugostitelje da poštuju zakone i pravilnike i smanjiti mogućnost širenja zaraze koronavirusom. Akcije će se i dalje provoditi i to nasumično, sve dok za njima bude potrebe, najavljuju iz Stožera civilne zaštite Grada Makarske.

 

 

 

www.makarska.hr/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh